Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Clipe de groază la Mondialele in-door! O favorită la aur va rata Jocurile Olimpice, după o accidentare horror

Nicu Savin

Actualizat 01/03/2024 la 19:40 GMT+2

Prima zi de concurs de la Campionatele Mondiale in-door de la Glasgow a fost marcată de un moment groaznic. Iberica Maria Vicente, marea favorită la aur în proba de pentatlon, și-a rupt tendonul lui Ahile în timp ce se pregătea să sară peste ștachetă la săritura în înălțime, iar presa din Spania asigură că sportiva de 22 de ani va rata Jocurile Olimpice de la Paris.

María Vicente en el momento de su lesión en los Mundiales de pista cubierta de Glasgow 2024

Credit imagine: Getty Images

Campionatele Mondiale de atletism in-door de la Glasgow au început astăzi și, din păcate, un moment oribil a marcat sesiunea de dimineață. Unul dintre cele 5 de seturi de medalii care se vor acorda în prima zi va fi la pentatlon, probă care avea o favorită certă în persoana Mariei Vicente.
Iberica de 22 de ani a ajuns la Glasgow cu cel mai bun punctaj al sezonului dintre toate cele 12 competitoare, dar drumul său către aur a fost curmat de o accidentare teribilă. Vidente și-a respectat statutul în prima probă a pentatlonului, 60 m garduri, la care a avut cel mai bun timp și după care s-a instalat pe prima poziție a clasamentului (avea 20 de puncte peste ocupanta locului secund, americanca Chari Hawkins).
A urmat proba de săritură în înălțime, iar Vicente a trecut din prima la 1,67 și din a 3-a încercare la 1,70, dar când a vrut să sară peste ștacheta așezată la 1,73 s-a produs episodul nefericit. Pe finalul elanului, când se pregătea să sară, sportiva a simțit o durere mare la picior și s-a prăbușit pe saltea, începând să plângă de durere.

Maria Vicente, adio Jocuri Olimpice, după o accidentare oribilă la Mondialele in-door

"Nu din nou, nu din nou", a spus Vicente când a fost scoasă pe targă din arenă, dându-și probabil seama că e vorba despre o accidentare serioasă. Verdictul a venit repede, iar anunță că atleta a suferit o ruptură a tendonului lui Ahile. O astfel de accidentare necesită o perioadă lungă de revenire, deci e clar că va rata Jocurile Olimpice de la Paris, unde ar fi putut fi printre protagoniste la heptatlon.
Această accidentare reprezintă un nou moment teribil din cariera Mariei Vicente. În februarie 2022, campioana europeană U20 la heptatlon a suferit o ruptură la cvadricepsul piciorului stâng, care i-a oprit ascensiunea. Ea a revenit la Europenele de la Munchen, dar nu a terminat competiția și a ajuns din nou pe masa de operație. Acum, când părea că și-a regăsit forma și era capabilă de lucruri mărețe în cea mai grea probă din atletism, o nouă accidentare i-a spulberat visul de a fi prezentă la Jocurile Olimpice. Vârsta e totuși de partea sa și, dacă va fi sănătoasă, va putea concura fără probleme la Los Angeles, în 2028.
Ieșirea prematură din concurs a Mariei Vicente le-a deschis calea către aur unor alte sportive. După încheierea a 3 din cele 5 probe ale pentatlonului, finlandeza Saga Vanninen este pe prima poziție (2883 puncte), urmată de belgianca Noor Vidts (2845) și americanca Chari Hawkins (2773). Ultiemele două probe (săritura în lungime și 800 metri) se vor desfășura în sesiunea de seară.
La Glasgow s-au acordat deja primele medalii, la aruncarea greutății feminin. Aurul i-a revenit canadiencei Sarah Mitton, care a reușit un season best (20,22 metri). Podiumul a fost completat de surprinzătoarea germancă Yemisi Ogunleye (20,10 metri - personal best) și americanca Chase Jackson (fostă Ealey), campioana mondială în aer liber (19,67 metri).
În această seară se vor acorda alte 4 seturi de medalii. Pe lângă pentatlon, mai sunt programate finale la săritura în înălțime feminin (va concura și Daniela Stanciu), aruncarea greutății masculin și 60 m masculin.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo