Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Campioana NBA pierde primul meci din play-off la capătul unui meci nebun la Sacramento

Marian Ursescu

Publicat 16/04/2023 la 13:11 GMT+3

Cele 38 de puncte ale lui De'Aaron Fox și cele 36 de puncte ale lui Malik Monk au fost decisive pentru victoria cu campioana în exercițiu a NBA

De'Aaron Fox vs Klay Thompson

Credit imagine: Getty Images

Nu a fost nevoie de un meci cu 150 de puncte de echipă pentru a asista la un spectacol total. Duminică noaptea, la Sacramento, ”Regii” au câștigat războiul de gherilă cu campioana în exercițiu a NBA. Sacramento Kings nu are nimic de pierdut și trăiește sub această nebunie, în care trebuie să supraviețuiască în fața dinastiei care a schimbat baschetul.
Disputa a fost extrem de echilibrată până în ultimele secunde. Sacramento nu s-a temut de ritm și a trebuit să facă față accelerației. Dar Kings au trebuit să lupte și împotriva unui Curry brutal, care cu două atingeri uriașe și un coș de trei puncte a echilibrat situația (123-124) înaintea ultimelor posesii. Nici asta nu i-a întunecat pe Kings, care, în ciuda faptului că au pierdut ultima posesie după o alegere proastă a lui Fox, au reușit să oprească atacul celor de la Bay.

Victorie după 17 ani în play-off

Wiggins a ratat o aruncare de trei puncte, iar Sacramento a ieșit rapid. Monk nu a ratat de la libere, iar în disperare, Curry nu a putut trimite meciul în prelungiri. Kings câștigase. La 17 ani de la ultima lor victorie în post-sezon, după un adevărat show al lui De'Aaron Fox (38 de puncte) la debutul său în Playoffs și 32 de puncta de la surprinzătorul și vulcanicul Malik Monk.
1-0, dar se poate spune că nu există niciun sentiment rău în Golden State. "Ne-ar fi plăcut să câștigăm în această seară, dar am învățat câteva lecții grozave. Am jucat cel mai bun meci al nostru în sensul că am înțeles momentul", a declarat un Curry excepțional (30 de puncte). Le-a lipsit finalizarea și le-a lipsit să știe cum să-l citească pe Fox. Pentru că au apărut alte săbii, precum Klay Thompson (21) sau Jordan Poole (17).
Urmează meciul doi, luni, tot la Sacramento, dar Golden State rămâne favorită a dublei.

Situația în NBA după primele meciuri din optimi

Conferința de Est
  • Milwaukee Bucks (1) – Miami Heat (8) 0-0
  • Cleveland Cavaliers (4) - New York Knicks (5) 0-1
  • Boston Celtics (2) - Atlanta Hawks (7) 1-0
  • Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets (6) 1-0
Conferința de Vest
  • Denver Nuggets (1) – Minnesota Timberwolves (8) 0-0
  • Phoenix Suns (4) – Los Angeles Clippers (5) 0-0
  • Memphis Grizzlies (2) – Los Angeles Lakers (7) 0-0
  • Sacramento Kings (3) – Golden State Warriors (6) 1-0
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo