Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Au scris istorie! Boston Celtics, campioană în NBA, pentru a 18-a oară!

Maria Olteanu

Publicat 18/06/2024 la 09:46 GMT+3

Boston Celtics şi-a adjudecat un al 18-lea titlu de campioană a ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA), un record, după ce a dominat-o pe Dallas Mavericks cu scorul de 106-88, luni, pe teren propriu, în meciul cinci al finalei, pe care a câştigat-o cu scorul general de 4-1, informează AFP.

Boston Celtics, NBA

Credit imagine: Twitter

Primul trofeu obţinut de Celtics din 2008 încoace permite echipei din Massachussetts să-şi devanseze din nou marea rivală Los Angeles Lakers la numărul de titluri, 18 faţă de 17.
După eşecul din 2022, când a pierdut finala cu Golden State Warriors, şi apoi cel din 2023, când a fost eliminată în finala Conferinţei de Est de Miami Heat, acest titlu recompensează generaţia Jayson Tatum (26 ani) şi Jaylen Brown (27 ani), liderii unui efectiv complet şi redutabil.

Boston Celtics, campioană în NBA

Jayson Tatum şi-a trecut în cont 31 de puncte în meciul de luni, iar Brown 21, contribuind încă o dată decisiv la victoria detaşată în faţa lui Mavericks, pentru care vedeta slovenă Luka Doncic a înscris 28 de puncte.
Joe Mazzulla, care era necunoscut în urmă cu doi ani, devine, la 35 de ani, al doilea cel mai tânăr antrenor din istorie care ridică trofeul, după legendarul Bill Russell.
Sursă: AGERPRES
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo