Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Celtics, prima finalistă în conferința de Est din NBA! Doncic a dus-o pe Dallas la un pas de finala din Vest

Nicu Savin

Publicat 16/05/2024 la 10:05 GMT+3

În noaptea de miercuri spre joi s-au disputat două partide din play-off-ul NBA. Boston Celtics a câștigat fără probleme duelul de acasă cu Cleveland Cavaliers și a devenit prima finalistă din Conferința de Est, în timp ce Dallas Mavericks s-a impus în deplasare în meciul 5 al seriei cu Oklahoma City Thunder, grație unei prestații stelare a lui Luka Doncic.

Nächstes Triple-Double: Luka Doncic

Credit imagine: SID

Play-off-ul din NBA se apropie de punctul culminant și se cunoaște deja prima finalistă de conferință din cel mai tare campionat de baschet al lumii. Aceasta este Boston Celtics, care a acces în finala din Est după un succes categoric în meciul 5 al seriei cu Clevelend Cavaliers, scor 113-98.
Evan Mobley a fost cel mai bun marcator al meciului, reușind 33 de puncte, dar performanța sa a fost insuficientă pentru Cavs. La Celtics a strălucit Jayson Tatum, căruia i-a lipsit o pasă decisivă pentru a bifa un triple double (25 de puncte, 10 recuperări și 9 assist-uri).
Celtics au închis seria cu 4-1 și au avansat pentru a 3-a oară la rând și pentru a 6-a oară în ultimii 8 ani în finala conferinței de Est din NBA. Boston așteaptă un titlu de campioană din 2008, când a cucerit al 17-lea trofeu din istorie. De atunci a mai jucat două finale, în 2010 și 2022, ambele pierdute.

Luka Doncic, prestație stelară pentru Dallas Mavericks în meciul 5 al seriei cu Oklahoma City Thunder

În conferința de Vest, Dallas Mavericks a făcut un pas uriaș către finală, după ce s-a impus în deplasare cu Oklahoma City Thunder, în meciul 5 al seriei, scor 104-92. Mavs conduc acum cu 3-2 și vor avea ocazia să închidă socotelile în meciul 6, pe teren propriu.
Luka Doncic a fost din nou eroul texanilor, terminând partida cu 31 de puncte, 10 recuperări și 11 pase decisive. A fost al 3-lea triple-double cu minin 30 de puncte marcate reușit de sloven în meciurile din play-off. Până la împlinirea vârstei de 25 de ani, un singur jucător din istorie a reușit mai multe astfel de performanțe, Oscar Robertson (7).
Dacă vor câștiga seria cu Thunder, Mavericks se vor duela, cel mai probabil probabil, pentru un loc în marea finală NBA cu Denver Nuggets, care a revenit de la 0-2 în seria cu Minnesota Timberwolves și conduce cu 3-2. Dallas are un singur tilu în NBA, cucerit în 2011. De atunci a mai jucat o singură dată în finala din Vest, acum două sezoane, când a pierdut clar disputa cu Golden State Warriors, scor 1-4.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol