Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Doncic și LeBron au făcut show în "duelul generațiilor" din NBA. Luka, victorios în fața "Regelui"

Andrei Nicolae

Publicat 13/12/2023 la 10:30 GMT+2

Luka Doncic și LeBron James le-au oferit fanilor baschetului un meci extrem de interesant, ambii ieșind "la rampă" pentru echipele lor. Duelul generațiilor a fost câștigat în cele din urmă de jucătorul sloven, care a ajutat-o pe Dallas Mavericks să se impună în fața celor de la Los Angeles Lakers.

Luka Doncic și LeBron James

Credit imagine: Getty Images

Spectacolul de pe parchetul din NBA a continuat în noaptea dinspre marți spre miercuri cu cinci partide, cea mai atractivă dintre ele fiind clar cea dintre Dallas Mavericks și Los Angeles Lakers. Formația din Texas s-a impus cu 127-125 grație unei prestații de top a starului Luka Doncic.
Primul sfert a fost adjudecat de Dallas, care conducea după primele 12 minute cu 34-26, iar până la pauza mare jucătorii lui Jason Kidd au reușit să se distanțeze la 10 puncte. În partea a doua a meciului, Lakers a început cursa de urmărire și început să "taie" din avantajul adversarei, până în momentul în care la finalul sfertului trei, conduceau la două puncte.
Ultimele 12 minute au fost extrem de interesante, cu numeroase schimbări de conducere pe tabelă. La un moment dat, Dallas a reușit să se desprindă însă, iar din acel moment Lakers nu a mai putut reveni în joc și doar să reducă din diferență până la două puncte. Astfel, partida s-a încheiat 127-125.
Citește și:

Doncic și LeBron au ieșit "la rampă" în duelul generațiilor din NBA

La victoria lui Dallas a contribuit în mod clar Luka Doncic, care a înregistrat un double-double cu 33 de puncte și 17 pase decisive, la care a adăugat șase recuperări. Slovenul s-a impus astfel în fața lui LeBron James într-un duel al generațiilor, în ciuda unei prestații la fel de remarcabile a "Regelui".
LeBron a marcat și el 33 de puncte și a fost aproape de un triple-double, înregistrând nouă assisturi și opt recuperări. James a fost ajutat și de Anthony Davis, care a marcat și el 37 de puncte, însă și la Dallas au ieșit în evidență jucători precum Tim Hardaway Jr., cu 32 de puncte, sau Dante Exum, cu 26.
În urma acestei victorii, Dallas a rămas pe locul al treilea în Conferința de Vest, cu 15 victorii și 8 eșecuri, în timp ce echipa din LA e pe șase, cu un bilanț de 14 și 10.
Rezultatele de peste noapte din NBA
  • Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 120-113
  • Dallas Mavericks - Los Angeles Lakers 127-125
  • Chicago Bulls - Denver Nuggets 106-114
  • Phoenix Suns - Golden State Warriors 119-116
  • Los Angeles Clippers - Sacramento Kings 119-99
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo