Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Moment unic în istoria NBA! LeBron James va juca alături de fiul său la Los Angeles Lakers în următorul sezon

Andrei Nicolae

Publicat 28/06/2024 la 09:33 GMT+3

Bronny James, fiul legendarului jucător de baschet, LeBron, își va începe aventura în NBA din sezonul viitor, după ce a fost ales în această noapte în draft de către Los Angeles Lakers. Jucătorul cu patru inele de campion își îndeplinește astfel visul pe care l-a făcut public în urmă cu ceva timp, iar acum rămâne de văzut dacă LeBron va alege să se retragă la finalul acestei stagiuni.

LeBron James și Bronny James, Foto: Earvin Magic Johnson

Credit imagine: Twitter

Ultimele două zile au fost marcate în baschetul nord-american de către draft-ul din NBA, momentul în care fiecare echipă din ligă își alege câțiva jucători tineri veniți de la universități sau de peste ocean pe care să se bazeze în viitor. În cea de-a doua rundă a acestui eveniment, s-a produs un eveniment anticipat de extrem de mulți fani ai sportului de sală, și anume intrarea lui LeBron James Jr, fiul marelui jucător, în ligă.
Momentul a căpătat o însemnătate și mai mare, întrucât Bronny a fost ales chiar de către Los Angeles Lakers, echipa la care evoluează tatăl său. Astfel, LeBron și Bronny vor avea ocazia să fie coechipieri în următorul sezon din NBA.
Cei doi scriu astfel istorie în baschetul american, devenind prima pereche tată-fiu care să joace în același timp în ligă și mai mult decât atât, chiar la aceeași echipă. Bronny s-a născut în anul 2004, atunci când tatăl său tocmai ce intra în al doilea său an din NBA.
Acum, sunt șanse destul de mari ca LeBron James Jr. să fie alături de tatăl său când jucătorul cu patru campionate în palmares se va retrage. Legenda lui Miami Heat sau a lui Cleveland Cavaliers a spus de nenumărate ori că se va putea retrage împăcat atunci când va știi că a jucat alături de fiul său în NBA.
Ținând cont că LeBron are deja 39 de ani și va împlini 40 în decembrie, sunt șanse să anunțe că acesta va fi ultimul său sezon în NBA.
Citește și:

FRANCEZII AU SCRIS ISTORIE ÎN DRAFT-UL DIN NBA

Bronny James a fost al 55-lea jucător selectat din draft, însă în partea de sus a listei francezii au scris istorie. Primul sportiv ales a fost Zaccarie Risacher, extrema mică din Hexagon care va evolua pentru Atlanta Hawks.
Pentru prima dată în istoria NBA, doi francezi au fost selectați în ani consecutivi pe prima poziție. În 2023, Victor Wembanyama a fost ales de către San Antonio Spurs.
Francezii nu s-au rezumat însă doar la primul "pick", cum îl numesc americanii, deoarece alți trei jucători au fost selectați în prima rundă din draft, respectiv Alexander Sarr (al doilea), Tidjane Salaün (al șaselea) și Pacôme Dadiet (al 25-lea).


Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo