Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Victor Wembanyama, record istoric în NBA. E cel mai tânăr jucător din toate timpurile care reușește asta

Andrei Nicolae

Publicat 09/12/2023 la 10:33 GMT+2

Victor Wembanyama a arătat din nou de ce a fost draftat cu prima opțiune de San Antonio Spurs și de ce este considerat unul dintre viitoarele staruri din NBA. Jucătorul francez a atins o bornă istorică la doar 19 ani în meciul disputat de cei de la Spurs împotriva lui Chicago Bulls.

Victor Wembanyama célèbre son premier succès avec les Spurs contre Houston

Credit imagine: Getty Images

Victor Wembanyama a intrat în istoria ligii de baschet nord-americane la doar 19 ani, în urma prestației sale din partida dintre San Antonio Spurs și Chicago Bulls. Jucătorul francez a ieșit "la rampă" în fața propriilor suporteri și a înregistrat o statistică impresionantă, și anume un double-double cu 21 de puncte și 20 de recuperări.
Pentru mulți jucători din NBA, până și un double-double simplu, în care două categorii să treacă de numărul 10, este dificil de realizat, astfel că reușita lui Wembanyama de a trece de 20 în două categorii este una remarcabilă. Prin această statistică, jucătorul lui San Antonio a devenit cel mai tânăr baschetbalist care atinge peste 20 de puncte și peste 20 de recuperări într-un meci, la vârsta de 19 ani și 338 de zile.
Precedentul record era deținut de Dwight Howard, care la 19 ani și 342 de zilea reușea același lucru. Cu toate acestea, în ciuda prestației istorice a lui Wembanyama, Spurs au pierdut la nouă puncte duelul cu Chicago.
Citește și:

Rezultatele de peste noapte din NBA. Thunder - Warriors, meci "electrizant"

O altă partidă care a atras atenția fanilor sportului de pe parchet a fost cea de pe Paycom Center, dintre Oklahoma City Thunder și Golden State Warriors, încheiată după prelungiri. Echipa din California a început bine meciul și a avut un avans de nouă puncte după primul sfert, iar până la pauză Thunder a redus ecartul până la șase.
În sfertul al treilea, jucătorii din Oklahoma au reușit în cele din urmă să treacă în avantaj, iar scorul înainte de ultimul sfert era 89-84. Golden State nu s-a dat bătută, iar finalul sfertului a fost de-a dreptul tensionat, meciul fiind trimis în prelungiri.
În "overtime", Oklahoma și-a ținut mai bine nervii în frâu și s-a impus cu 138-136, la capătul unei partide în care Shai-Gilgeous Alexander a înscris 38 de puncte.
Rezultatele de peste noapte din NBA
  • Charlotte Hornets - Toronto Raptors 119-116
  • Orlando Magic - Detroit Pistons 123-91
  • Phialdelphia 76ers - Atlanta Hawks 125-114
  • Boston Celtics - New York Knicks 133-123
  • Brooklyn Nets - Washington Wizards 124-97
  • Memphis Grizzlies - Minnesota Timberwolves 103-127
  • Miami Heat - Cleveland Cavaliers 99-111
  • Oklahoma City Thunder - Golden State Warriors 138-136
  • San Antonio Spurs - Chicago Bulls 112-121
  • Denver Nuggets - Houston Rockets 106-114
  • Phoenix Suns - Sacramento Kings 106-114
  • Portland Trail Blazers - Dallas Mavericks 112-125
  • Utah Jazz - Los Angeles Clippers 103-117
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol