Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Contador, convins că Pogacar are toate șansele să facă dubla Giro-Turul Franței: "La mine a fost diferit"

Nicu Savin

Actualizat 27/06/2024 la 13:26 GMT+3

Tadej Pogacar este marele favorit la câștigarea tricoului galben în Turul Franței, asta și pentru că există mari semne de întrebare privind condiția fizică a lui Jonas Vingegaard. Dacă va reuși să se impună, slovenul va deveni primul om de la Marco Pantani încoace care face dubla Giro - Turul Franței în același an, iar Alberto Contador, care a eșuat în tentativele sale, are mare încredere în Pogi

Traseul etapei a 2-a din Turul Franței 2024! Rutierii vor trece peste 6 cățărări scurte, dar abrupte

Tadej Pogacar și-a propus încă de la începutul sezonului să încerce ceea ce nimeni nu a mai reușit de la Marco Pantani încoace, adică să câștige Giro și Turul Franței în același sezon. "Piratul" reușea marea performanță în 1998, iar de atunci au existat anumiți rutieri care au încercat "imposibilul", dar fără sorți de izbândă.
Slovenul a făcut deja jumătate din muncă, impunându-se fără drept de apel în Turul Italiei. Rutierul de la UAE s-a îmbrăcat în roz după etapa a 2-a și a păstrat pe umeri tricoul de lider până la Roma, reușind pe parcurs 6 victorii de etapă. Teoretic, misiunea sa în Turul Franței va fi mult mai dificilă, dar există destui specialiști care consideră că și "Marea Buclă" va fi tot "o plimbare în parc" pentru Tadej.
Principalul argument al experților este legat de incertitudinea cu care ajunge la start Jonas Vingegaard. Câștigătorul tricoului galben la ultimele două ediții a suferit o accidentare gravă după căzătura din Turul Țării Bascilor și de atunci nu a mai concurat. Pregătirea i-a fost afectată și puțini se așteaptă ca danezul să fie într-o formă suficient de bună încât să-i pună probleme lui Pogacar.

Alberto Contador nu are niciun dubiu că Tadej Pogacar poate câștiga Turul Franței, chiar dacă a fost și în Giro

Alberto Contador este unul dintre rutierii de legendă care au încercat să facă dubla Giro - Turul Franței, fără să reușească. Ibericul a prefațat ediția din acest an și este convins că Pogacar are șanse reale de izbuti, subliniind că totul va depinde de capacitățile lui Vingegaard.
"Nu este ușor, dar îl văd capabil. Piesa fundamentală în această ecuație va fi să vedem cum ajunge Vingegaard în Turul Franței. Dacă este la start este pentru că se vede cu posibilitatea de a lupta pentru a câștiga . Poate că nu cu garanția altor ani, dar pur și simplu prezența sa la Florența (n.r. locul de unde va începe prima etapă) va face ca acestă competiție să nu fie o plimbare în parc pentru Tadej, așa cum s-a întâmplat în Giro", a spus Contador, citat de as.com.
Contador a încercat de două ori să facă dubla Giro - Turul Franței, în 2011 și 2015, și consideră că a doua oară putea avea șanse bune de a triumfa și în Le Tour, dar că a comis câteva greșeli în alcătuirea programului. Acest lucru nu e cazul la Pogacar, care a concurat foarte puțin în acest an (are doar 31 de zile de cursă). În plus, Contador a adăugat că el a avut un Giro foarte greu în 2015, pe când Pogacar s-a distrat la ediția din acest an, deci nu există prea motive de îngrijorare privind capacitatea sa de a rezista 3 săptămâni și în Turul Franței.
"La mine a fost diferit! Într-adevăr, cea mai fezabilă încercare a mea a fost în 2015. Cred că m-am înșelat și am concurat destul de mult înainte de Giro (n.r. Turul Andaluziei, Tirreno-Adriatico și Turul Catalunyei). Imediat ce am terminat Giro, am mers într-un cantonament la altitudine și cred că asta mi-a încetinit recuperarea. Înainte de a începe Turul Franței, mi-am dat seama că nu eram recuperat. În plsu, fost un Giro foarte greu pentru mine, pentru că Astana a fost foarte puternică. Fabio Aru, Mikel Landa m-au atacat... plus că aveam deja 32 de ani. Tadej e mult mai tânăr (25). Cea mai puternică echipă din Giro a fost a lui și probabil așa va fi și în Turul Franței. Are multe ingrediente pentru a realiza dubla", a conchis Contador.
Turul Franței 2024 va începe pe 29 iunie, la Florența, și se va termina pe 21 iulie, la Nice. Toate etapele vor fi transmise integral și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Max.








Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo