Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Soudal-Quick Step și-a anunțat echipa pentru Turul Franței! Anunțul lui Remco Evenepoel

Nicu Savin

Actualizat 25/06/2024 la 20:24 GMT+3

Echipa ciclistă Soudal-Quick Step a dezvăluit marţi componenţa lotului cu care va aborda ediţia din acest an a Turului Franţei, construit în jurul liderului său belgian Remco Evenepoel, care vizează prima sa victorie în Marea Buclă, informează AFP.

Traseul etapei a 2-a din Turul Franței 2024! Rutierii vor trece peste 6 cățărări scurte, dar abrupte

Evenepoel, în vârstă de 24 de ani, se află la prima sa participare la Turul Franţei, care va debuta sâmbătă la Florenţa (Italia) şi va putea conta în special pe un "locotenent" ales pentru etapele montane, spaniolul Mikel Landa.
Cehul Jan Hirt (33 de ani) a fost selecţionat la rândul său pentru a-l însoţi pe Evenepoel, câştigătorul Turului Spaniei 2022 şi ocupantul locului opt în Turul Italiei, în luna mai, în cadrul echipei conduse de Patrick Lefevre.
Campionul mondial din 2022 se va putea baza, totodată, pe compatriotul său Ilan van Wilder, al patrulea în ultimul Tur al Romandiei, precum şi pe căpitanul curselor pe şosea ale echipei, puternicul Yves Lampaert.
Belgianul Louis Vervaeke, danezul Casper Pedersen şi italianul Gianni Moscon completează lotul ''Wolfpack'', care nu obişnuieşte să se concentreze pe un lider care vizează podiumul.
Francezul Julian Alaphilippe, care nu a fost selectat, a decis să se concentreze pe cursa pe şosea din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris.

Remco Evenepoel, conștient că misiunea sa la debutul în Turul Franței

"Desigur, mi-ar plăcea să am un Tur (al Franţei) bun şi să obţin rezultate bune, dar nu trebuie să uităm că acesta este debutul meu în acest eveniment frumos şi dificil, care nu este precum celelalte, aşa că planul este să descopăr cursa, să o abordez zi după zi şi să vedem unde ne duce", a spus Remco Evenepoel, citat de echipa sa.
Ocupantul locului al şaptelea în Criterium du Dauphine, cursa pe etape pregătitoare pentru Turul Franţei, Evenepoel, dublu învingător în Liege-Bastogne-Liege (2022, 2023), va trebui să le facă faţă marilor favoriţi ai Turului Franţei, slovenul Tadej Pogacar şi danezul Jonas Vingegaard, în etapele montane.
De asemenea, rutierul belgian, campionul mondial la contratimp, va avea ocazia să câştige timp în faţa rivalilor săi în cei 59 de kilometri planificaţi pentru această probă în Turul Franţei 2024.
Sursa: Agerpres
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo