Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tadej Pogacar "a băgat spaima" în rivali! Remco Evenepoel, discurs sugestiv înainte de Turul Franței

Nicu Savin

Publicat 27/06/2024 la 15:05 GMT+3

Belgianul Remco Evenepoel, campion mondial de contratimp, liderul echipei Soudal-Quick Step şi unul dintre favoriţi în Turul ciclist al Franţei, îl consideră pe slovenul Tadej Pogacar drept marele favorit al cursei care va începe pe 29 iunie, la Firenze, scrie AFP.

Traseul etapei a 4-a din Turul Franței, prima din Hexagon, are în meniu "monstrul" Col du Galibier

"Mă aştept ca Tadej să fie aproape inabordabil. Ceea ce a arătat în Turul Italiei a fost impresionant, chiar dacă nu a avut nevoie să forţeze. El va fi omul de bătut în Turul Franţei'', a declarat Evenepoel.
Campionul mondial de şosea din 2022 şi de contratimp din 2023 va debuta în Marea Buclă, pe care o aşteaptă cu nerăbdare şi cu ambiţii în clasamentul general.
''Sper să fiu pregătit la început, nu neapărat pentru a câştiga o etapă, dar pentru a nu pierde timp. Nu am putut participa la Campionatele Belgiei din weekendul trecut, dar m-am recuperat şi totul merge bine. Etapele 1 şi 4 sunt foarte dificile. Sper să trecem de prima săptămână pentru a progresa şi a atinge vârful meu de formă în al doilea weekend de cursă şi aproape de a treia săptămână. Ar fi scenariul ideal'', a declarat belgianul, a cărui pregătire a fost afectată de o căzătură violentă în Turul Ţării Bascilor, soldată cu fractură de claviculă şi de omoplat.

Remco Evenepoel se eliberează de orice presiune înainte de Turul Franței

''Vreau să abordez prima săptămână de o manieră mai prudentă. Turul are trei săptămâni, trebuie să-mi economisesc forţele unde este posibil, să rămân un pic mai calm, să mă uit în jurul meu pentru a vedea cum se dezvoltă cursa, mai ales că este primul meu Tur al Franţei. Voi lua cursa zi după zi cu cel mai mic stres posibil'', a adăugat campionul belgian de 24 ani.
Cea de-a 111-a ediţie a Turului ciclist al Franţei (29 iunie - 21 iulie) va începe sâmbătă la Florenţa şi străbate patru ţări - Italia, San Marino, Monaco şi Franţa - pe parcursul a 21 de etape, pe o distanţă totală de 3.498 de kilometri, până la sosirea de la Nice.
Sursa: Agerpres
Turul Franței 2024 va începe pe 29 iunie, la Florența, și se va termina pe 21 iulie, la Nice. Toate etapele vor fi transmise integral și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Max.

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo