Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Turul Franţei va fi gata după 3 sau 4 etape!". "Canibalul" Pogacar, anunţ înficoşător pentru rivali

Cristian Mihala

Publicat 26/06/2024 la 13:57 GMT+3

Tadej Pogacar va rezolva rapid ecuaţia câştigătorului în Turul Franţei 2024, e convins şeful lui Groupama-FDJ, Marc Madiot. Încă din runda a 4-a, când se ajunge pe Galibier, slovenul va face ca grupul favoriţilor să "explodeze" şi va lua un avans hotărâtor.

En 2023, Tadej Pogacar n'a pas attendu les grands cols pour attaquer Jonas Vingegaard

Credit imagine: Getty Images

După ce a dat reprezentaţie în Giro, câştigând cu 10 minute avans faţă de locul secund, Pogacar are în teorie o misiune mult mai grea pentru al 3-lea Tur al Franţei din carieră. Pe de-o parte există oboseala acumulată în cele 3 săptămâni de cursă din Turul Italiei, pe de altă parte Jonas Vingegaard, Primoz Roglic, Remco Evenepoel sau Carlos Rodriguez sunt, în teorie, la alt nivel decât Dani Martinez, principalul "rival" din Giro.
Totuşi, Pogi dispune de o echipă UAE fabuloasă, vehiculându-se chiar că există posibilitatea ca performanţa Visma din Vuelta 2023 (podium complet la general pentru olandezi) să fie repetată. Asta şi pentru că Vingegaard vine după o căzătură gravă în Turul Ţării Bascilor, de atunci neavând nici măcar o zi de cursă în picioare.
Săptămâna a 3-a din Turul Franţei i se potriveşte perfect danezului, dar Tadej nu va lăsa nimic pe ultima sută de metri, urmând a-l doborî pe dublul câştigător din Le Tour 2022 şi 2023 cu prima ocazie. Cel puţin asta e varianta lansată de Marc Madiot, şeful de la Groupama-FDJ, echipă care visează la o clasare cât mai bună prin David Gaudu.
Conform francezului, Pogacar şi UAE vor duce o trenă explozivă încă din etapa a 4-a, când se ajunge pe Galibier. E o căţărare teribilă, lungă de 23 de kilometri, iar altitudinea (2642 metri punct maxim) va crea şi ea probleme.
"Turul Franţei va fi gata după 3 sau 4 etape. Pogacar va rupe cursa în două şi va încerca să îi dea lovitura decisivă lui Vingegaard încă din start. E normal să vrea să facă asta, nu are niciun motiv să îi dea timp lui Jonas, să îi permită să îşi intre în formă pentru a 3-a săptămână. În ultima săptămână, ca şi în Giro, Pogi va superviza de la distanţă tot şi probabil va face cadouri pentru coechipierii săi", a spus Madiot pentru L'Equipe.
Pogacar vs Vingegaard, în Turul Franţei

Pogacar a anunţat că e în forma vieţii înainte de Turul Franţei

Pogacar e primul capabil să facă dubla Giro-Le Tour după legendarul Pantani, iar argumentele pentru al 3-lea Tur al Franţei din carieră sunt legate nu doar de echipa fantastică pe care o are sau de lipsa formei lui Vingegaard, cât de forma proprie.
Pe lângă cele 6 etape câștigate în Turul Italiei, el s-a impus în Liege-Bastogne-Liege, bifând și câștigarea Strade Bianche, dar și triumful în Turul Cataluniei (generalul, clasamentul pe puncte, ierarhia destinată celui mai bun cățărător și 4 victorii de etapă). Practic, cea mai slabă cursă a sa din 2024 e locul 3 în Milano-SanRemo, dacă ne raportăm la clasicele/etapele în linie tin tururi în care chiar și-a propus victoria.
În ciuda acestor rezultate "extraterestre", Pogi susţine că abia acum şi-a atins vârful de formă şi spune că niciodată în carieră nu a avut sentimente mai bune în şa.
"Pare că am făcut un pas în faţă comparativ cu Giro, forma mea e şi mai bună decât m-aş fi aşteptat. M-am antrenat excelent şi mi-am testat picioarele. Niciodată în viaţa mea nu m-am simţit atât de bine pe biciciletă", a spus "canibalul" sloven.

Turul Franţei 2024 se desfăşoară în perioada 29 iunie – 21 iulie 2024 şi are acoperire totală pe Eurosport şi pe Max.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo