Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

UAE e gata să "omoare" Turul Franței: "Nimeni nu îi poate învinge. Pot termina pe 1-2-3"

Cristian Mihala

Publicat 26/06/2024 la 09:44 GMT+3

Specialiștii consideră că Tadej Pogacar dispune de o echipă fabuloasă în Turul Franței 2024, iar unele voci susțin chiar că UAE ar putea ocupa in-corpore podiumul la general, la finalul celor 3 săptămâni de cursă.

Adam Yates e Tadej Pogacar durante la scalata della Côte de Pike - Tour de France 2023

Credit imagine: Getty Images

A 111-a ediție a Turului Franței debutează sâmbătă, iar Jonas Vingegaard, câștigătorul din ultimii doi ani, va avea o misiune imposibilă să bifeze a treia victorie la rând. Asta pentru că danezul vine cu o formă sub semnul întrebării, după ce nu a mai participat la vreo cursă după căzătura teribilă din Turul Țării Bascilor, dar și pentru că nu se va putea baza pe locotenentul său numărul unu, Sepp Kuss, care nu va fi prezent în Marea Buclă din cauza Covidului.
În schimb, Pogacar dispune de cea mai bună echipă din carieră, Juan Ayuso, Adam Yates, Joao Almeida și Pavel Sivakov fiind cățărători fantastici, care, dacă ar avea libertate totală, ar lupta fiecare cu șanse reale la un top 10 general.
Ayuso are deja un loc 3 și un loc 4 în Vuelta, câștigând în acest an Turul Țării Bascilor și sosind pe 2 în Tirreno, Adam Yates e locul 3 de anul trecut din Le Tour și vine după un Tur al Elveției senzațional, pe care l-a câștigat, în timp ce Joao Almeida e de o constanță fantastică, adunând deja 5 clasări în top 10 la general, în Giro și Vuelta (e locul 3 din Turul Italiei 2023).
Yates și Almeida se prezintă la startul Marii Bucle după un Tur al Elveției fabulos, în care s-au clasat pe 1-2, fiecare dintre ei impunându-se în câte două etape. Ca atare, UAE e de neoprit, crede fostul mare ciclist american Brent Bookwalter.
"Acum câțiva ani, toți spuneam că marea slăbiciune a lui Pogi e echipa. Ei bine, acea realitate nu doar că nu mai stă în picioare, dar Tadej va fi ajutat de doi băieți care au făcut ce au vrut în Turul Elveției, terminând pe 1-2 (n.r. Adam Yates și Joao Almeida). Nimeni nu îi poate învinge pe băieții ăștia", a spus Brent Bookwalter, fost ciclist la BMC, citat de Cycling Up To Date.

Sam Bewley vede un podium exclusiv format din rutierii UAE în Turul Franței 2024

Sam Bewley, directorul sportiv de la Israel-Premier Tech, merge mai departe cu pronosticul său și anunță o hegemonie totală a UAE. Dacă în Turul Spaniei 2023 am asistat la o dominație totală a lui Visma, care, prin Sepp Kuss, Primoz Roglic și Jonas Vingegaard, a monopolizat podiumul final, Turul Franței ar putea să ne aducă un podium 100% format din rutierii lui UAE. Totul depinde de Vingegaard, singurul capabil să se ia la "trântă" cu fabuloșii cățărători care vor face "scut" în jurul lui Pogacar.
"Știam deja că Pogacar e mare favorit în Le Tour, după ce Vingegaard a căzut în Turul Țării Bascilor, dar, după ce am văzut cum UAE a distrus concurența în Turul Elveției, pare că întreaga echipă e de neatins.
Nu există scenariu în care ei să aibă probleme, nu aș fi surprins ca, dacă Jonas nu e la nivel optim, UAE să termine pe locurile 1-2-3 la general. Cum a făcut Visma anul trecut în Vuelta. Sincer, chiar cred că sunt atât de puternici", a dezvăluit Sam Bewley.
Bookmakerii îl consideră mare favorit pe Pogacar la tricoul galben (cotă 1,57), însă îi creditează cu șanse mari la podium pe Vingegaard, Roglic și Evenepoel, în această ordine. Adam Yates e "abia" al 4-lea favorit pentru câștigarea Le Tour.
Turul Franţei 2024 se desfăşoară în perioada 29 iunie – 21 iulie 2024 şi are acoperire totală pe Eurosport şi pe Max.

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo