Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Visma aduce în Turul Franței "cel mai bun ciclist din lume după Pogi și Van der Poel", dar acesta nu e Vingegaard

Cristian Mihala

Actualizat 25/06/2024 la 11:44 GMT+3

Visma | Lease a Bike a admis că Matteo Jorgenson, tânărul de 24 de ani adus de la Movistar, poate fi varianta "B" pentru clasamentul general în Turul Franței. În măsura în care Jonas Vingegaard nu va fi la nivelul obișnuit, după accidentarea suferită, americanul ar putea face un pas în față, deși acesta va începe cursa cu rolul de "locotenent".

Team Bora's Slovenian rider Primoz Roglic wearing the overall leader's yellow jersey (L) cycles to the finish line to win ahead of Team Visma's US rider Matteo Jorgenson (R) during the seventh stage of the 76th edition of the Criterium du Dauphine race.

Credit imagine: Getty Images

Au mai rămas doar 4 zile până la startul celei de-a 111-a ediții a Turului Franței, iar Visma, echipa care a dominat autoritar ultimele două Mari Bucle, se află într-o luptă contra-cronometru pentru a-l aduce pe dublul campion Jonas Vingegaard la cea mai bună formă, după căzătura din Turul Țării Bascilor.
Merijn Zeeman, unul dintre directorii sportivi ai batavilor, explica săptâmâna trecută de ce fanii nu trebuie să aibă aşteptări mari de la danez. "Azi nu putem spune că Vingegaard va merge în Le Tour pentru a ţinti podiumul", spunea oficialul, explicând totodată că, pe lângă sechelele date de accidentare, Jonas are o teamă reală, pentru moment, în legătură cu o altă posibilă căzătură.
În acest context, unii și-au pus problema ca mai mulți rutieri ai lui Visma să beneficieze de statut de "cicliști protejați", Sepp Kuss, câștigătorul Vueltei 2023 și Matteo Jorgenson fiind principalii vizați pentru a lupta pentru podiumul de la general. Jorgenson, câştigător în 2024 al Paris-Nice şi locul 2 în Criteriul Dauphine, este în forma vieții, dar va avea doar rolul de locotentent al lui Vingegaard, după cum a dezvăluit chiar Zeeman.
"Matteo e extrem de mulțumit că a fost liderul echipei în Paris-Nice, în clasice și în Dauphine. Totul a mers grozav pentru el și cred că, după Tadej Pogacar și Mathieu van der Poel, el este în acest moment cel mai bun ciclist din lume.
E un compliment superb din partea mea să îl consider așa, dar Matteo va merge în Turul Franței cu un singur scop: să îl ajute pe Jonas. El e viitorul lider al Visma și sunt convins că va avea o carieră fabuloasă în față. Totuși, e prea devreme să ne gândim că poate câștiga Turul Franței", a spus directorul sportiv Merijn Zeeman, citat de Cycling Up To Date.
Jorgenson e unul dintre cicliștii care se dedică cel mai mult în pregătirea curselor, pe vremea când evolua pentru Movistar el cheltuind sume uriașe din propriul buzunar pentru a avea acces la echipamente și tehnici moderne de antrenament, dincolo de ce îi ofereau spaniolii.

Matteo Jorgenson, planul "B" pentru Visma, dacă Vingegaard capotează

Întrebat dacă Matteo nu poate fi totuși o variantă de rezervă pentru Le Tour, în cazul în care Vingegaard capotează, Zeeman a dezvăluit că americanul va încerca să rămână cât mai mult timp în cărți la general, pentru a-i oferii formației variante.
"Dacă Jonas va fi prea departe pentru a lupta pentru clasamentul general, se poate "deschide ușa" pentru Matteo, da. Va încerca să rămână cât mai mult în lupta pentru clasamentul general, pentru că vrem să îl obișnuim cu asta. Dar principalul lui rol va fi să îl ajute pe Vingegaard. Șansele lui la un rezultat mare la general vor depinde de modul în care se va simți Jonas", a mai spus oficialul echipei olandeze.
De notat că Jorgenson s-a amuzat copios când a fost întrebat dacă ar putea îndeplini rolul de lider al echipei în Le Tour. Nu se pune problema de așa ceva, toți rutierii venind în Marea Buclă cu un singur obiectiv: să dea totul pentru Vingegaard, care țintește al treilea Tur al Franței la rând.
"Eu lider? Jonas va fi dezlănțuit!", a spus ciclistul american, râzând cu gura până la urechi, conform sursei citate.
Turul Franţei 2024 se desfăşoară în perioada 29 iunie – 21 iulie 2024 şi are acoperire totală pe Eurosport şi pe Max.

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo