Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Max Verstappen, pole position în Grand Prix-ul Austriei! Olandezul poate face dubla la Red Bull Ring

Dani Morar

Publicat 29/06/2024 la 18:11 GMT+3

Max Verstappen a obținut un nou pole position în cursa de casă a celor de la Red Bull, după ce a plecat primul și în cursa de sprint, pe care a și câștigat-o. Campionul este mare favorit în cursa care va avea loc mâine, de la ora 16:00.

Max Verstappen

Credit imagine: Getty Images

Max Verstappen a obținut a treia victorie din tot atâtea curse de Sprint desfășurate în acest sezon de Formula 1. Olandezul a pornit din pole-position la Red Bull Ring și a reușit să facă față presiunii din partea monoposturilor McLaren.
Campionul mondial a fost cel mai rapid și în sesiune de calificări pentru cursa propriu-zisă, astfel că va pleca din pole position, mâine, de la ora 16:00. Verstappen a încheiat Q3 cu un timp excelent, de 1:04,314, fiind urmat de Norris și Russell.  
Sesiunea de calificări a debutat la ora 17:00, ora României, la scurt timp după încheierea cursei de sprint. Q1 a fost unul extrem de spectaculos, cu o diferență de 0,798 secunde între primul și ultimul clasat.
Deși cei din față nu au tras tare, Carlos Sainz a fost cel mai rapid în Q1, cu un timp de 1:05,263, urmat de Oscar Pisatri și Max Verstappen. Albon, Stroll, Bottas, Sargeant și Zhou au fost piloții eliminați după prima sesiune a calificărilor.
Q2-ul a fost dominat autoritar de Max Verstappen, care a încheiat cu ceva mai bine de o jumătate de secundă avans față de oricare alt urmăritor de pe pistă. Gasly, Tsunoda, Hulkenberg, Magnussen și Fernando Alonso au fost eliminați după Q2.
Q3 a început cu motorul turat la maxim pentru Verstappen, care a reușit un nou tur excelent, oprind cronometrul la 1:04,426. Charles Leclerc va pleca de pe locul 6, după ce a greșit în ultimul tur al calificărilor.
Verstappen a încheiat ziua cu timpul de 1:04,314, asigurându-și un nou pole position. Interesant este faptul că primele 6 poziții puteau fi ocupate de aceeași piloți care și le-au adjudecat și pentru cursa de sprint, dar ultimul timp al lui Piastri a fost șters, astfel că el va pleca de pe 7.

Grila de start pentru Marele Premiu al Austriei:

·       1. Max Verstappen
·       2. Lando Norris
·       3. George Russell
·       4. Carlos Sainz
·       5. Lewis Hamilton
·       6. Charles Leclerc
·       7. Oscar Piastri
·       8. Sergio Perez
·       9. Nico Hulkenberg
·       10. Esteban Ocon

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo