Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Russell câștigă în Austria după ce Verstappen a condus 64 de tururi! Final nebun la Red Bull Ring

Dani Morar

Actualizat 30/06/2024 la 17:39 GMT+3

George Russell a câștigat cursa din cadrul Marelui Premiu al Austriei, beneficiind de un final nebun. Podiumul a fost completat de Oscar Piastri și Carlos Sainz, după ce Max Verstappen și Lando Norris s-au atins și au avut de pierdut enorm.

George Russell durante il Gran Premio d'Austria - Mondiale 2024

Credit imagine: Getty Images

George Russell a câștigat Marele Premiu al Austriei la Formula 1, după o cursă absolut nebună, decisă de o greșeală a celor de la Red Bull. La oprirea lui Max Verstappen la boxe s-au pierdut secunde importante, ceea ce i-a permis lui Norris să se apropie, cei doi lovindu-se spre final. Campionul mondial care a câștigat cursa de sprint a făcut pană și a căzut până pe 5, iar pilotul de la McLaren a fost nevoit să abandoneze, permițându-i britanicului să urce pe prima treaptă a podiumului.
Pentru Daniel Ricciardo, întrecerea din Austria a reprezentat o bornă extraordinară atinsă în Marele Circ. Pilotul de la RB F1 Team a luat startul într-o cursă pentru a 250-a oară.
Cursa a început excelent pentru Max Verstappen, care a pus rapid distanță între el și urmăritori. Întrecerea nu a început la fel de bine pentru Leclerc, care a intrat la boxe să schimbe partea față după un contact cu Piastri la start.
În turul 8 a avut loc o depășire superbă, atunci când Oscar Piastri l-a atacat și l-a surclasat pe Sergio Perez pentru a urca pe locul 6.
După o treime din cursă, Lewis Hamilton a primit o penalizare de 5 secunde după ce a călcat linia albă în timp ce intra la boxe și și-a creat un avantaj.
Până la jumătatea cursei, Verstappen și-a asigurat un avans de 7 secunde față de Lando Norris, câștigând zecimi de secundă pe fiecare tur.
O altă luptă interesantă s-a dat pentru locul 8, iar în turul 41, Ocon și Gasly s-au bătut umăr la umăr în virajele 3 și 4. Gasly a avut câștig de cauză, dar și-a pierdut ulterior poziția.
Verstappen a fost chemat la boxe în turul 51, fiind urmat imediat de către Lando Norris, cel care îl urma în cursă. Olandezul a pierdut mult la această oprire, unde a stat 6,5 secunde pe linia boxelor, față de cele 3 secunde staționate de Norris.
Un incident incredibil a avut loc în turul 64. Norris l-a atins pe Verstappen în pneul din stânga spate, iar olandezul a făcut pană. Ambii au ieșit avariați și au fost nevoiți să intre la boxe.
Ordinea în față s-a schimbat total, George Russell a urcat pe primul loc, Piastri l-a depășit pe Sainz și a urcat pe 2, iar pilotul de la Ferrari completa podiumul. În urma incidentului, Norris a fost nevoit să abandoneze cursa, după ce și-a rupt direcția.
Șefii cursei au analizat accidentul, iar Max Verstappen a fost găsit vinovat și a fost penalizat cu 10 secunde în turul 68, după ce a revenit de la boxe pe poziția a 5-a.
Russell a ținut de avantaj până la final și a terminat primul după cele 71 de tururi. Piastri și Carlos Sainz au completat podiumul. A frost prima victorie pentru Mercedes din 2022 încoace.

Clasament Marele Premiu al Austriei:

1.     George Russell
2.     Oscar Piastri
3.     Carlos Sainz
4.     Lewis Hamilton
5.     Max Verstappen
6.     Nico Hulkenberg
7.     Sergio Perez
8.     Kevin Magnussen
9.     Daniel Ricciardo
10.  Pierre Gasly
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo