Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Verstappen, făcut praf de Norris după accidentul din Austria! "Mi-a distrus cursa și mașina! A mers prea departe"

Dani Morar

Publicat 30/06/2024 la 19:09 GMT+3

Max Verstappen a ratat victoria în Austrai cu doar 7 tururi înainte de final. Olandezul a dus o luptă superbă cu Lando Norris, dar l-a lovit pe pilotul de la McLaren în încercarea de a nu se lăsa depășit, forțându-l să abandoneze, iar el căzând pe locul 5.

Lando Norris e Max Verstappen durante il Gran Premio d'Austria - Mondiale 2024

Credit imagine: Getty Images

Cursa din Austria a fost una cu evenimente incredibile. George Russell s-a impus după ce a profitat de accidentul dintre Max Verstappen și Lando Norris, cei care ocupau primele poziții, dar au avut serios de suferit.
Pilotul McLaren a trebuit să abandoneze după ce adversarul de la Red Bull i-a rupt direcția, iar campionul mondial a făcut pană și a încheiat pe locul 5. Olandezul a fost penalizat cu 10 secunde după ce a fost găsit vinovat și nu a fost iertat de Norris. Britanicul l-a atacat dur pe Max, pe care îl acuză de lipsă de respect și disperare în încercarea de a nu fi învins. Lando nu s-a ferit de cuvinte, iar dezamăgirea se poate citi din declarațiile sale.
"Sunt reguli care îți sunt permise și care nu. A făcut lucruri pe care nu ai voie să le faci și nu a fost penalizat. M-am așteptat la o luptă dificilă cu Max, am știut la ce să mă aștept. M-am așteptat să fie agresiv și să împingă totul la limită.
În toate cele 3 situații despre care vorbesc a făcut lucruri care puteau cauza cu ușurință un incident. Poate sună puțin exagerat, dar pare disperare din partea lui. Nu trebuie să fie așa. Are atâtea victorii. A fost disperat să nu mă lase să trec și a devenit prea agresiv.
Într-un fel nu sunt surprins, dar m-am așteptat la o luptă dreaptă, grea, dar cu respect. Nu simt că a fost deloc așa. Nu cred că eu trebuie să schimb ceva. El întotdeauna a fost așa. Îl respect pe Max și tot ceea ce face pe circuit, dar sunt situații când merge prea departe.
Cred că astăzi a mers prea departe. E un incident, dar în același timp știu că astfel de lucruri se întâmplă. Sunt dezamăgit. Mi-a distrus cursa, mi-a distrus mașina. Acea parte a mașinii poate fi acum aruncată la gunoi. Întreaga mea mașină e distrusă și avem nevoie de componente pentru weekendul viitor", a declarat Lando Norris, citat de Motorsport.com.

Cursa din Austria a fost una plină de evenimente

George Russell a câștigat Marele Premiu al Austriei la Formula 1, după o cursă absolut nebună, decisă de o greșeală a celor de la Red Bull. La oprirea lui Max Verstappen la boxe s-au pierdut secunde importante, ceea ce i-a permis lui Norris să se apropie, cei doi lovindu-se spre final. Campionul mondial care a câștigat cursa de sprint a făcut pană și a căzut până pe 5, iar pilotul de la McLaren a fost nevoit să abandoneze, permițându-i britanicului să urce pe prima treaptă a podiumului.
Cursa a început excelent pentru Max Verstappen, care a pus rapid distanță între el și urmăritori. Întrecerea nu a început la fel de bine pentru Leclerc, care a intrat la boxe să schimbe partea față după un contact cu Piastri la start.
În turul 8 a avut loc o depășire superbă, atunci când Oscar Piastri l-a atacat și l-a surclasat pe Sergio Perez pentru a urca pe locul 6.
După o treime din cursă, Lewis Hamilton a primit o penalizare de 5 secunde după ce a călcat linia albă în timp ce intra la boxe și și-a creat un avantaj.
Până la jumătatea cursei, Verstappen și-a asigurat un avans de 7 secunde față de Lando Norris, câștigând zecimi de secundă pe fiecare tur.
O altă luptă interesantă s-a dat pentru locul 8, iar în turul 41, Ocon și Gasly s-au bătut umăr la umăr în virajele 3 și 4. Gasly a avut câștig de cauză, dar și-a pierdut ulterior poziția.
Verstappen a fost chemat la boxe în turul 51, fiind urmat imediat de către Lando Norris, cel care îl urma în cursă. Olandezul a pierdut mult la această oprire, unde a stat 6,5 secunde pe linia boxelor, față de cele 3 secunde staționate de Norris.
Un incident incredibil a avut loc în turul 64. Norris l-a atins pe Verstappen în pneul din stânga spate, iar olandezul a făcut pană. Ambii au ieșit avariați și au fost nevoiți să intre la boxe.
Ordinea în față s-a schimbat total, George Russell a urcat pe primul loc, Piastri l-a depășit pe Sainz și a urcat pe 2, iar pilotul de la Ferrari completa podiumul. În urma incidentului, Norris a fost nevoit să abandoneze cursa, după ce și-a rupt direcția.
Șefii cursei au analizat accidentul, iar Max Verstappen a fost găsit vinovat și a fost penalizat cu 10 secunde în turul 68, după ce a revenit de la boxe pe poziția a 5-a.
Russell a ținut de avantaj până la final și a terminat primul după cele 71 de tururi. Piastri și Carlos Sainz au completat podiumul. A frost prima victorie pentru Mercedes din 2022 încoace.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo