Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Verstappen pune "tunurile" pe Red Bull după accidentul cu Norris! "Au făcut lucruri greșite"

Dani Morar

Publicat 30/06/2024 la 19:57 GMT+3

Max Verstappen a ratat cea de-a 62-a victorie în Formula 1, deși a condus timp de 64 de tururi din cele 71 ale cursei din Austria. Olandezul a avut un incident cu Lando Norris spre final, George Russell profitând și impunându-se la Red Bull Ring.

Verstappen en Norris kwamen elkaar meerdere keren tegen op de Red Bull Ring

Credit imagine: Getty Images

Max Verstappen a condus timp de 64 de tururi cursa din Austria, dar o greșeală a echipei sale l-a adus în situația de a fi atacat de Lando Norris. Cei doi s-au acroșat, iar George Russell a profitat și a adus prima victorie pentru Mercedes de la Interlagos 2022 încoace. Norris nu l-a iertat pe adversarul său după cursă și a avut un discurs extrem de dur la adresa sa.
Max a fost foarte furios după cursă și dă vină pe echipa sa pentru cele întâmplate. El avea un avans de peste 7 secunde față de Norris, moment în care ambii au intrat la boxe. Aici, echipa campionului mondial a pierdut peste 4 secunde, ceea ce i-a permis pilotului de la McLaren să se apropie și să-l atace pe campionul mondial pentru a-l depăși. Cei doi s-au ciocnit, iar Lando a fost nevoit să abandoneze, în timp ce Verstappen a pierdut 4 poziții, încheind cursa pe locul 5.
"Da, a fost un eveniment nefericit. Sunt lucruri care nu vrei să se întâmple. E atât de simplu. În acest moment e ușot de vorbit. Cred că cel mai bine e să ne uităm la filmări și să vedem exact ce a fost greșit. Pentru că e un unghi ciudat acela în care ne-am atins. Ceva e foarte ciudat.
Dar am făcut multe lucruri greșite de-a lungul cursei care ne-au adus în această poziție. Așa că acelea sunt lucrurile la care trebuie să ne uităm, de asemenea.
(n.r. dacă Verstappen va vorbi cu Norris.) Desigur, vom vorbi despre asta. Acum nu cred că e momentul potrivit. E mai bine să lăsăm lucrurile să se potolească, cred eu. Dar, exceptând asta, sunt enervat de felul în care ne-am descurcat în această cursă", a declarat Verstappen, citat de GPBlog.com.

CURSA DIN AUSTRIA A FOST UNA PLINĂ DE EVENIMENTE

George Russell a câștigat Marele Premiu al Austriei la Formula 1, după o cursă absolut nebună, decisă de o greșeală a celor de la Red Bull. La oprirea lui Max Verstappen la boxe s-au pierdut secunde importante, ceea ce i-a permis lui Norris să se apropie, cei doi lovindu-se spre final. Campionul mondial care a câștigat cursa de sprint a făcut pană și a căzut până pe 5, iar pilotul de la McLaren a fost nevoit să abandoneze, permițându-i britanicului să urce pe prima treaptă a podiumului.
Cursa a început excelent pentru Max Verstappen, care a pus rapid distanță între el și urmăritori. Întrecerea nu a început la fel de bine pentru Leclerc, care a intrat la boxe să schimbe partea față după un contact cu Piastri la start.
În turul 8 a avut loc o depășire superbă, atunci când Oscar Piastri l-a atacat și l-a surclasat pe Sergio Perez pentru a urca pe locul 6.
După o treime din cursă, Lewis Hamilton a primit o penalizare de 5 secunde după ce a călcat linia albă în timp ce intra la boxe și și-a creat un avantaj.
Până la jumătatea cursei, Verstappen și-a asigurat un avans de 7 secunde față de Lando Norris, câștigând zecimi de secundă pe fiecare tur.
O altă luptă interesantă s-a dat pentru locul 8, iar în turul 41, Ocon și Gasly s-au bătut umăr la umăr în virajele 3 și 4. Gasly a avut câștig de cauză, dar și-a pierdut ulterior poziția.
Verstappen a fost chemat la boxe în turul 51, fiind urmat imediat de către Lando Norris, cel care îl urma în cursă. Olandezul a pierdut mult la această oprire, unde a stat 6,5 secunde pe linia boxelor, față de cele 3 secunde staționate de Norris.
Un incident incredibil a avut loc în turul 64. Norris l-a atins pe Verstappen în pneul din stânga spate, iar olandezul a făcut pană. Ambii au ieșit avariați și au fost nevoiți să intre la boxe.
Ordinea în față s-a schimbat total, George Russell a urcat pe primul loc, Piastri l-a depășit pe Sainz și a urcat pe 2, iar pilotul de la Ferrari completa podiumul. În urma incidentului, Norris a fost nevoit să abandoneze cursa, după ce și-a rupt direcția.
Șefii cursei au analizat accidentul, iar Max Verstappen a fost găsit vinovat și a fost penalizat cu 10 secunde în turul 68, după ce a revenit de la boxe pe poziția a 5-a.
Russell a ținut de avantaj până la final și a terminat primul după cele 71 de tururi. Piastri și Carlos Sainz au completat podiumul. A frost prima victorie pentru Mercedes din 2022 încoace.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo