Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Charles Leclerc, victorie istorică la Monte Carlo. Cursa a început cu un accident horror

Nicu Savin

Publicat 26/05/2024 la 18:29 GMT+3

Charles Leclerc a câștigat pentru prima dată în carieră Marele Premiu al Principatului Monaco. Pilotul Ferrari și-a îndeplinit visul de se impune în orașul natal, după o cursă pe care a condu-o de la un capăt la altul. Podiumul a fost completat de Oscar Piastri (McLaren) și celălalt pilot al Scuderiei, Carlos Sainz.

Charles Leclerc

Credit imagine: Getty Images

Grand Prix-ul de la Monte Carlo a început cu un accident oribil. Sergio Perez a fost lovit frontal de Kevin Magnusen și s-a izbit de parapet. Monopostului mexicanului a fost făcut praf, dar din fericire acesta nu a fost rănit. Comisarii au decretat steag roșu și cursa a fost întreruptă mai bine de jumătate de oră.
Restartul s-a dat din grilă și a 2-a oară piloții nu au mai riscat prea mult și s-a evitat orice coliziune. Plecat din pole-position, Charles Leclerc a făcut o cursă aproape perfectă și a obținut o victorie la care visează de când a ajuns în Formula 1.
Născut chiar ăn Principat, pilotul Ferrari a mai plecat de două ori din pole-position în trecut, dar a clacat de fiecare dată (cea mai bună performanță a sa a era locul 4). Acum a mers până la capăt și a înregistrat victoria carierei, a 6-a în Formula 1 și prima după aproape doi ani de așteptare (ultimul succes data din 2022, de la Marele Premiu al Austriei).

Charles Leclerc, victoria carierei în Formula 1, la Monte Carlo

Charles Leclerc a devenit primul pilot monegasc care se impune la Monte Carlo în Formula 1. Succesul lui Leclerc reprezintă prima victorie Ferrari pe circuitul stradat din Principat după o pauză de 7 ani (Vettel era ultimul pilot al Suderiei care a câștigat în Monaco, în 2017).
Depășirile sunt aproape imposibil de realizat, dovadă că nu a existat nicio schimbare de poziție în top 10 față de începutul cursei. Podiumul zilei a fost completat de Oscar Piastri și Carlos Sainz, care a rezistat eroic pe final în fața atacurilor lui Lando Norris.
Odată cu victoria de azi, Charles Leclerc și-a consolidat poziția a 2-a în ierarhia piloților, dar este încă departe de liderul Max Verstappen, abia al 6-lea în cursa de azi. Olandezul are acum 169 de puncte, în timp ce Leclerc a ajuns la 138 de puncte. Grazie locului 4 obținut azi, Lando Norris a urcat pe locul 3 în clasament (113 puncte), devansându-l pe Sergio Perez (107 puncte).

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo