Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lando Norris va pleca din pole-position în MP al Spaniei. De 3 ani nu a mai realizat britanicul asta

Andrei Nicolae

Publicat 22/06/2024 la 18:29 GMT+3

Lando Norris a obținut sâmbătă după-amiază al doilea pole-position din întreaga sa carieră, după ce s-a impus în calificările Marelui Premiu al Spaniei. Pilotul McLaren va fi astfel primul în grila de start de la Barcelona, unde speră să obțină a doua victorie din acest sezon.

McLaren's British driver Lando Norris takes part in the first practice session at the Circuit de Catalunya on June 21, 2024 in Montmelo, on the outskirts of Barcelona, ahead of the Spanish Formula One Grand Prix

Credit imagine: Getty Images

McLaren a continuat seria de rezultate bune din acest sezon cu o nouă performanță remarcabilă în calificările Grand Prix-ului din Spania. Lando Norris va pleca din pole-position pe circuitul din Catalonia, după ce l-a întrecut pe Max Verstappen cu doar două sutimi de secundă.
În primul stint de calificări de la Barcelona, Kevin Magnussen, Daniel Ricciardo, Yuki Tsunoda, Logan Sargeant și Alexander Albon au fost eliminați. În Q2 și-au luat "adio" de la șansa de a termina calificările în primii 10 atât cei doi piloți de la Aston Martin (Alonso și Stroll), cât și cei de la Kick Sauber (Valtteri Bottas și Zhou Guanyu), cărora li s-a alăturat Nico Hulkenberg.
În ultimul stint de calificări, lupta pentru pole-position a fost una destul de interesantă. Max Verstappen părea că va obține un nou rezultat bun și ca va pleca de pe prima poziție la Barcelona, însă în ultimele secunde, timpul său a fost devansat de cel înregistrat de Lando Norris.
Citește și:

norris, primul pole după 3 sezoane în "marele circ"

Lando Norris a obținut astfel al doilea pole-position din carieră, rezultat pe care nu l-a mai înregistrat din septembrie 2021 încoace. Acum trei sezoane, britanicul termina pe primul loc calificările din Marele Premiu al Rusiei, cursă pe care a fost foarte aproape să o și câștige de altfel.
Acum, Lando se va lupta pentru o nouă victorie, a doua din acest sezon, după cea de la Miami. Pilotul McLaren are însă concurență mare, ținând cont că în linia întâi de pe grilă va fi și Max Verstappen.
Pe primele poziții au terminat calificările și perechile piloților de la Ferrari sau de la Mercedes, care vor avea șansa să se lupte pentru podium cel puțin. Cursa din cadrul Marelui Premiu al Spaniei va avea loc duminică, de la ora 16:00.
Top 10 în Calificările Grand Prix-ului Spaniei
  • 1. Lando Norris - 1:11.383
  • 2. Max Verstappen
  • 3. Lewis Hamilton
  • 4. George Russell
  • 5. Charles Leclerc
  • 6. Carlos Sainz
  • 7. Pierre Gasly
  • 8. Sergio Perez
  • 9. Esteban Ocon
  • 10. Oscar Piastri

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo