Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Max Verstappen câștigă Marele Premiu al Spaniei. Pilotul Red Bull, a șaptea victorie din acest sezon

Andrei Nicolae

Publicat 23/06/2024 la 17:45 GMT+3

Max Verstappen s-a impus în Grand Prix-ul Spaniei, după ce a făcut o nouă cursă bună în monopostul Red Bull, deși nu a plecat din pole-position. Podiumul cursei de la Barcelona a fost completat de Lando Norris și de Lewis Hamilton.

Max Verstappen (Red Bull) sur les qualifications du Grand Prix d'Espagne de F1

Credit imagine: Getty Images

Max Verstappen a câștigat a șaptea cursă din acest sezon, după ce a încheiat pe primul loc Marele Premiu al Spaniei. Cursa de la Barcelona a fost una extrem de interesantă și l-a văzut pe George Russell conducând după primele viraje.
Momentele de lider ale britanicului nu au durat mult, pentru că din turul al treilea, Max Verstappen a preluat conducerea. Din acel moment, batavul nu a mai avut adversar pentru primul loc și a câștigat fără mari emoții cursa de pe circuitul din Barcelona.
Merită menționat însă că în ultimele tururi, pilotul Red Bull a avut probleme cu pneurile, aspect ce i-a permis lui Lando Norris să reducă din diferență, însă nu îndeajuns de mult încât să ofere un final dramatic. Britanicul de la McLaren a încheiat astfel pe poziția a doua, fiind urmat pe ultima treaptă a podiumului de Lewis Hamilton.
Citește și:

Verstappen, victorios în mp al spaniei. max, la a treilea succes consecutiv în peninsula iberică

Pentru Max, victoria din Barcelona a fost a șaptea din acest sezon și a treia consecutivă pe tărâm spaniol, după cele din 2022 și 2023. Cursa din Spania a fost una specială și pentru Daniel Ricciardo, care a ajuns la 250 de starturi în Formula 1.
Lewis Hamilton a ajuns și el la o realizare notabilă, pentru că din octombrie 2023 nu mai terminase pe podium o cursă. Pentru Lando Norris, acesta a fost al șaselea podium din 2024, continuând astfel seria rezultatelor bune.
Acțiunea din Formula 1 continuă săptămâna viitoare cu Marele Premiu al Austriei, care va avea loc în weekend-ul 28-30 iunie.
Top 10 în Marele Premiu al Spaniei
  • 1. Max Verstappen
  • 2. Lando Norris
  • 3. Lewis Hamilton
  • 4. George Russell
  • 5. Charles Leclerc
  • 6. Carlos Sainz
  • 7. Oscar Piastri
  • 8. Sergio Perez
  • 9. Pierre Gasly
  • 10. Esteban Ocon
Top 3 în clasamentul general al piloților
1. Max Verstappen - 194 pct.
2. Charles Leclerc - 138 pct.
3. Lando Norris - 131 pct.

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo