Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum arată un Top 10 al celor mai bine plătiți jucători de la Cupa Africii pe Națiuni. 7 sunt OUT din competiție

Andrei Nicolae

Publicat 31/01/2024 la 12:52 GMT+2

Cupa Africii pe Națiuni a adus laolaltă extrem de mulți jucători valoroși, care evoluează în campionate de top din întreaga lume. Unii dintre ei încasează la echipele de club salarii imense, însă în ciuda acestui aspect au fost eliminați prematur alături de naționala lor din competiția ajunsă deja în faza sferturilor.

Salah and Mane

Credit imagine: Eurosport

Cupa Africii pe Națiuni a ajuns deja în faza sferturilor, iar competiția a oferit deja enorm de multe surprize. Încă din faza grupelor, naționale puternice precum Ghana sau Tunisia au fost eliminate, iar surprizele au continuat și în optimi. Egipt și Senegal, finalistele ediției trecute, și-au luat și ele "adio" de la AFCON 2024, după care un alt total surprinzător s-a înregistrat ieri, când Maroc, cea mai valoroasă echipă de pe continent de la momentul actual, a fost învinsă de Africa de Sud.
Toate aceste dueluri au condus la o premieră istorică pentru turneul din Africa, privind echipele calificate în sferturile de finală. Eliminarea unor naționale de top a atras după sine și eliminarea unor jucători de top din competiție, unii dintre ei încasând și enorm de mulți bani la echipele de club.
Astfel, dintre cel mai bine plătiți 10 jucători care au participat în acest an la Cupa Africii pe Națiuni, doar trei mai sunt prezenți la momentul actual în competiție. În topul clasamentului se află Riyad Mahrez, jucătorul lui Al-Ahli, care încasează aproximativ un milion de euro pe săptămână.
Citește și:

7 dintre cel mai bine plătiți 10 jucători de la AFCON 2024, eliminați încă de dinainte de faza sferturilor

În topul respectiv se află trei jucători ai Senegalului, toți evoluând și ei în Arabia Saudită, și anume Mane, Koulibaly și Mendy. Jucătorii aflați în Top 10 care încă mai sunt în turneu se află în partea inferioară a ierarhiei, aceștia fiind Seko Fofana, Franck Kessie și Victor Osimhen.
Merită menționat că din cei 10 jucători, peste jumătate au salariile respective prin prisma prezenței lor în Arabia Saudită.
Top 10 Cel mai bine plătiți jucători de la Cupa Africii 2024 (în €/săptămână)
  • 1. Riyad Mahrez (Algeria, Al-Ahli) - 1 milion
  • 2. Sadio Mane (Senegal, Al-Nassr) - 768.000
  • 3. Kalidou Koulibaly (Senegal, Al-Hilal) - 666.000
  • 4. Mohamed Salah (Egipt, Liverpool) - 409.000
  • 5. Seko Fofana (Coasta de Fildeș, Al-Ettifaq) - 292.000
  • 6. Achraf Hakimi (Maroc, Paris Saint-Germain) - 280.000
  • 7. Franck Kessie (Coasta de Fildeș, Al-Ahli) - 269.000
  • 8. Victor Osimhen (Nigeria, Napoli) - 246.000
  • 9. Inaki Williams (Ghana, Athletic Bilbao) - 218.000
  • 10. Edouard Mendy (Senegal, Al-Ahli) - 211.000
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo