Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cel mai bun fundaș de la Cupa Mondială și-a ales viitoarea destinație! Echipa la care vrea să ajungă

Bianca Dumitru

Publicat 05/02/2023 la 17:14 GMT+2

Josko Gvardiol s-a remarcat la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar drept unul dintre cei mai buni fundași din lume. Croatul are pe urmele sale mai multe cluburi importante din Europa, dar jurnaliștii din Spania au dezvăluit că fotbalistul ar vrea să ajungă la Real Madrid.

Gvardiol esultanza, Croazia-Marocco, Mondiali, Getty Images

Credit imagine: Getty Images

Josko Gvardiol s-a remarcat drept unul dintre cei mai buni fundași ai momentului la Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 2022.
În urma prestațiilor bune avute în Qatar, fundașul de 20 de ani a atras atenția multor cluburi importante din Europa. Potrivit presei internaționale, Gvardiol le are pe urmele sale pe Manchester City, Real Madrid, Chelsea, Manchester United și Tottenham.
Jurnaliștii de la Calciomercato au anunțat acum că fotbalistul s-a decis unde vrea să joace. Conform sursei citate, dacă cei de la Real Madrid îi vor face ofertă, croatul nu va mai lua în considerare nicio altă propunere.
Să joace pe Santiago Bernabeu este marea sa dorință în acest moment, un transfer în Premier League fiind în plan secund, în timp ce varianta de a merge în Serie A are șanse minime de realizare. Cu toate astea, "galacticilor" nu le va fi foarte ușor să-i obțină transferul.
Gvardiol mai are contract cu Leipzig până în 2027, iar din 2024 va putea fi transferat dacă i se va plăti clauza de reziliere de 110 milioane de euro. În acest moment pare greu de crezut că cei de la Real Madrid vor plăti o asemenea sumă pentru un apărător
Cert este că o astfel de mutare ar intra în istoria fotbalului. Până în acest moment, cel mai scump fundaș este Harry Maguire, pentru care Manchester United a plătit 87 de milioane de euro în 2019.
Citește și:

Echipa preferată a lui Gvardiol este Liverpool

În urma evoluțiilor bune pe care Gvardiol le-a avut la Cupa Mondială din Qatar, unul dintre foștii săi antrenori, Igor Jovicevic, s-a arătat convins și că fundașul va fi transferat de RB Leipzig, în următoarele perioade de mercato, în schimbul unei sume importante de bani.
Tehnicianul l-a sfătuit să aleagă să meargă la Real Madrid, dezvăluind că este surprins de faptul că "galacticii" nu l-au transferat de acum câțiva ani.
Cu toate astea, fotbalistul a declarat recent că are o altă preferință. Potrivit jurnaliștilor de la Marca, spanioli care citează publicația croată RTL Danas, echipa favorită încă din copilărie a lui Gvardiol este Liverpool.
"Clubul visurilor mele? Fără îndoială că este Liverpool. Când eram mic m-am uitat la multe dintre meciurile lor cu tatăl meu. Am văzut fiecare sezon în detaliu. Este un club care a rămas în inima mea", a declarat Gvardiol.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo