Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bayern Munchen, prima mare lovitură din era Kompany! Un star din Premier League, acord cu bavarezii

Nicu Savin

Publicat 21/06/2024 la 23:17 GMT+3

Bayern Munchen a ajuns la un acord de principiu cu Michael Olise, francezul de numai 22 de ani care a impresionat la Crystal Palace. Fotbalistul a ales formația din Bundesliga, chiar dacă a avut oferte de la Chelsea sau Newcastle și mai rămâne doar ca șefii de pe Allianz Arena să se înțeleagă la preț cu oficialii londonezilor.

Vor der ersten Saison als Bayern-Coach: Vincent Kompany

Credit imagine: SID

Bayern Munchen a surprins pe toată lumea prin numirea lui Vincent Kompany pe bancă, iar oficialii celui mai galonat club al Germaniei vor să impresioneze și prin campania de transferuri din această vară. După ce l-a transferat pe niponul Hiroki Ito de la Stuttgart pentru 30 de milioane de €, vicecampioana Germaniei a dat cu adevărat prima mare lovitură, ajungând la un acord de principiu cu Michael Olise.
Fotbalistul lui Crystala Palace a impresionat în Premier League în stagiunea trecută și a devenit o țintă pentru marile cluburi ale Europei. The Athletic anunță că Chelsea și Newcastle l-au dorit insistent, dar francezul a preferat să aleagă Bayern.

Michael Olise și-a dat acordul să se transfere la Bayern Munchen

Mutarea nu este încă oficială, dar jucătorul e decis să facă pasul în Bundesliga, iar șefii clubului de pe Selhurst Park nu prea mai au de ales. Presa engleză a scris că Olise are o clauză de reziliere de 60 de milioane de € și cel mai probabil transferul se va face în schimbul acestei sume, deoarece contractul francezului cu actuala echipă este valabil până în 2027 și oficialii lui Palace nu au de ce să lase la preț. Pentru londonezi e ideal că-l vând pe Olise în afara Angliei, pentru că astfel nu își întăresc o rivală directă, chiar dacă Palace nu e în categoria forțelor din Premier League.
Olise a jucat numai 19 meciuri în ediția trecută din Premier League, pentru că a lipsit două perioade îndelungate din cauza unor accidentări serioase. Chiar și așa, atacantul de bandă dreaptă a terminat sezonul cu 10 goluri și 6 pase decisive, cifre extraordinare pentru un campionat precum Premier League, mai ales că au fost înregistrate la o formație modestă, care și-a revenit abia pe finalul stagiunii.
Transferul lui Michael Olise poate fi un semn că Bayern va renunța la Leroy Sane ori Serge Gnabry sau poate chiar la amândoi. Cei doi internaționali germani au apărut în urmă cu câteva săptămâni pe o listă cu jucători la care Vincent Kompany ar fi dispus să renunțe, dacă în schimb îi vor fi aduși fotbaliști de același profil.
Bayern Munchen va fi de departe cea mai mare provocare a carierei lui Olise. Născut la Londra, talentatul atacant lateral a trecut prin academiile lui Arsenal, Chelsea și Manchester City, dar a debutat la nivel de seniori la Reading, în 2020. După doar un an a fost cumpărat de Crystal Palace contra sumei de 9,3 milioane de €, o afacere ce s-a dovedit excelentă pentru londonezi.
Deși are cetățenie și engleză și nu a jucat niciunde altundeva în afara Albionului până acum, Michael Olise a jucat pentru Franța la nivel de juniori și tineret. La naționala U21 are 7 selecții și un gol marcat, dar nu a apucat să debuteze la prima reprezentativă din Hexagon. După ce Deschamps a anunțat lotul pentru EURO 2024, mulți specialiști au considerat că selecționerul Franței a greșit că nu l-a convocat pe Olise. Atacantul de bandă a fost inclus de Thierry Henry în lotul olimpic al Franței, astfel că acesta va avea ocazia să obțină primul succes important al carierei sale la Paris.




Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo