Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

E gata! Xabi Alonso s-a decis unde va antrena în sezonul viitor! Fabrizio Romano a făcut anunțul

Dani Morar

Publicat 29/03/2024 la 12:44 GMT+2

Xabi Alonso este unul dintre cei mai curtați antrenori la ora actuală, după un sezon aproape perfect alături de Bayer Leverkusen. Spaniolul este dorit la Bayern Munchen și Liverpool și pare că s-a decis asupra viitorului său.

Xabi Alonso hat Reisestress

Credit imagine: SID

UPDATE: A venit și anunțul mult așteptat. Xabi Alonso a decis să mai rămână cel puțin un an la Bayer Leverkusen, iar Bayern Munchen și Liverpool au fost informate de hotărârea sa, astfel că vor fi nevoite să se reorienteze. Antrenorul va susține o conferință de presă în care va anunța oficial că va continua la Leverkusen încă un sezon.
Știre inițială
Xabi Alonso a stabilit un nou record de invincibilitate în fotbalul german, pe care continuă să îl îmbunătățească. Alături de Bayer Leverkusen, spaniolul luptă pe trei fronturi: Bundesliga, Europa League și Cupa Germaniei.
Într-o formă extraordinară și cu o înțelegere a jocului cum vezi doar la mari antrenori, Alonso a atras repede atenția fostelor sale cluburi, Liverpool și Bayern Munchen. Ambele vor rămâne fără antrenor în vară, iar cel care s-a retras în 2017 e prima opțiune.
Fabrizio Romano a anunțat că Xabi Alonso pare decis să mai rămână încă un sezon pe banca lui Leverkusen, în ciuda ofertelor. Antrenorul își va anunța decizia în curând, iar Bayern Munchen s-a reorientat deja în privința înlocuitorului lui Tuchel.
Bavarezii vor aștepta ca Alonso să-și facă cunoscută decizia, după care vor demara negocierile cu altcineva. De cealaltă parte, Liverpool nu pare dispusă să mai aștepte prea mult. Ruben Amorim pare favorit să preia frâiele de la Jurgen Klopp, însă antrenorul lui Sporting nu e singurul cu care gruparea de pe Anfield se află în discuții, notează același Fabrizio Romano.

Pep Guardiola a anticipat progresul lui Xabi Alonso

Alonso a avut un progres senzațional de când s-a lăsat de fotbal, în 2017. Pep Guardiola l-a avut atât ca adversar, cât și ca elev pe fostul mijlocaș, iar în 2017 după ce acesta a pus ghetele în cui a declarat ceva incredibil.
"Am fost rivali, foarte mari rivali pe vremea când el era la Real Madrid. După asta, am fost atât de norocos să îl am la Bayern Munchen. Este un om minunat, asta o arată ceea ce spun oamenii și antrenorii despre el. Unul dintre cei mai buni mijlocași pe care i-am văzut în viața mea.
Va reveni ca antrenor. Pariez pe asta, când va dori va deveni un manager și va fi unul bun. Înțelege jocul și este curios să îl înțeleagă. Știa cu câteva săptămâni înainte ce trebuie să facem pentru a câștiga un anumit meci. Era deja curios să știe.
Iubesc să lucrez cu acest gen de oameni. Asta s-a întâmplat și cu mijlocașii de la Barcelona, cu Mascherano, Busquets, la City cu David Silva sau Fernandinho. Sunt implicați și vor să știe de ce faci ceea ce faci. Este minunat ca antrenor să ai astfel de jucători", a declarat Guardiola în 2017, citat de The Mirror.
Bayer Leverkusen pare să se fi distanțat decisiv în vederea cuceririi primului titlu din istoria clubului. Cu 8 etape rămase de disputat în Bundesliga, trupa lui Alonso mai poate câștiga alte două trofee până la finalul stagiunii, dacă menține acest ritm inimaginabil.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo