Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cristiano Ronaldo a dat recital în Bosnia - Portugalia 0-5! CR7, peste Haaland și Mbappe în 2023

Nicu Savin

Publicat 17/10/2023 la 00:03 GMT+3

Cristiano Ronaldo a reușit o dublă în partida câștigată clar de Portugalia pe terenul Bosniei, scor 5-0, rezultat stabilit încă de la pauză. Cu reușitele de azi, starul lusitan a ajuns la 40 de goluri marcate în 2023, mai multe decât Erling Haaland sau Kylian Mbappe.

Ronaldo

Credit imagine: Imago

Portugalia s-a calificat matematic la Campionatul European încă de acum 3 zile, dar lusitanii și-au respectat statutul de mare echipă și au oferit po demonstrație de forță la Zenica, contra Bosniei, într-un meci care nu mai avea mare miză nici pentru gazde.
Partida a fost una fără istoric și a fost decisă încă de la pauză. Cristiano Ronaldo a deschis scorul din penalty în minul 5 și a reușit dubla în minutul 20, după o pasă primită de la Joao Felix. Bruno Fernandez a majorat avantajul oaspeților în minutul 25, iar scorul a luat proporții în minutul 32, prin golul lui Joao Cancelo. Coșmarul bosniacilor a continuat, iar Joao Felix a marcat și el până la pauză, în minutul 42.

Cristiano Ronaldo i-a depășit pe Haaland și Mbappe la numărul de goluri marcate în 2023

În partea secundă, Portugalia a redus din turația motoarelor și s-a terminat 0-5, iar Portugalia are în continuare victorii pe linie în această campanie. Partida din această seară are o însemnătate deosebită pentru Cristiano Ronaldo, care a ajuns la 40 de goluri marcate în 2023, pentru Al Nassr (31) și echipa națională (9).
Starul portughez i-a depășit astfel pe mult mai tinerii Erling Haaland și Kylian Mbappe la numărul de goluri marcate în acest an. Norvegianul a punctat de 39 de ori în toate competițiile, iar francezul are 35 de goluri înscrise pentru PSG și naționala Franței.
Cristiano Ronaldo marcase o dublă și în duelul cu Slovacia de acum 3 zile. Cu cele două goluri de azi, atacantul a ajuns la 126 de goluri marcate pentru echipa națională, extinzându-și propriul record. Intersant este că 75 dintre acestea au fost reușite după împlinirea vârstei de 30 de ani. Golgheterii all-time ai unor naționale cu mare tradiție nu au reușit atâtea goluri în toată cariera lor, ceea ce spune foarte multe despre longevitatea starului portughez.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo