Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Vești importante pentru "tricolori"! Ajutorul nesperat pe care România îl poate avea în preliminariile EURO 2024

Bianca Dumitru

Actualizat 03/11/2023 la 16:30 GMT+2

Naționala României va juca în noiembrie ultimele meciuri din preliminariile EURO 2024, cu Israel și Elveția. "Tricolorii" încă au emoții pentru calificarea la turneul final, dar ar putea avea parte de un ajutor nesperat din partea kosovarilor, care urmează să joace cu Israel.

România, foto: sport.ro

Credit imagine: Eurosport

Echipa națională a României se va duela în noiembrie cu reprezentativele Israelului și Elveției, în ultimele meciuri din preliminariile Campionatului European din 2024, partide care vor decide formațiile care se vor califica la turneul final.
Israel are 4 meciuri de disputat pentru că va trebui să joace nu doar cu România și Andorra, ci și cu Kosovo și Elveția, dueluri restante din luna octombrie din cauza izbucnirii războiului.
Înaintea acestor partide, "tricolorii" sunt lideri în clasamentul grupei I, având 16 puncte, cu unul mai mult decât Elveția, care are însă un meci în minus, din cauza amânării partidei cu Israel.
Aceasta din urmă are două meciuri mai puțin disputate decât România și este pe locul 3, la doar 5 puncte de echipa lui Edi Iordănescu, care nu este, în aceste condiții, sigură de calificarea la turneul final.
"Tricolorii" ar putea avea, însă, parte de un ajutor nesperat. Cei din Kosovo, deși nu mai au mari șanse de calificare, ar putea conta pe toți jucătorii importanți din lot pentru meciurile din noiembrie, inclusiv pentru partida cu Israel, care va avea loc pe 12 noiembrie.
Publicația kosovară Koha a anunțat că selecționerul va trimite convocări pentru toți fotbaliștii, sperând să obțină înțelegere din partea antrenorilor de la echipele de club.
"E puțin probabil să ne calificăm, dar ne așteptăm să avem toți jucătorii la dispoziție pentru meciurile din această lună. Selecționerul Primož Gliha va trimite convocările pentru toți jucătorii, chiar dacă mulți care evoluează în Europa vor avea meciuri la echipe de club pe 12 noiembrie, când e programat meciul cu Israel", au notat kosovarii.
Conform sursei citate, din naționala lui Primoz Gliha sunt așteptați să facă parte inclusiv Amir Rrahmani, Edon Zhegrova și Vedat Muriqi, fotbaliști care evoluează în campionatele de top din Europa, la Napoli, Lille și Mallorca.
Citește și:

Israel, cu probleme de lot la meciurile din noiembrie

În schimb, selecționerul Israelului nu îi va avea la dispoziție pe toți fotbaliștii de care ar avea nevoie. Jurnaliștii publicației Sport5 au anunțat că Alon Hazan va avea probleme importante de lot.
"Pe lângă accidentările lui Liel Abada (Celtic) și Manor Solomon (Tottenham), selecționerul Alon Hazan și directorul sportiv Yossi Benayoun au bătăi de cap. Președintele clubului Steaua Roșie Belgrad vrea să îl lase pe portarul Omri Glazer la echipa națională cu doar o zi înaintea partidei cu Kosovo din cauza relațiilor dintre Serbia și Kosovo, o țară a cărei independență nu este recunoscută.
În același timp, se fac eforturi pentru ca mijlocașul Mohammed Abu Fani, de la Ferencvaros și jucătorii Ramzi Safuri și Sagiv Jehezkel, de la Antalyaspor, să fie lăsați la echipa națională. Președinții cluburilor ar vrea să îi elibereze abia înaintea antrenamentului oficial.
Dacă nu era suficient, atacantul Shon Weissman a informat naționala Israelului că a întâmpinat o problemă la echipă, iar Granada îi solicită să rămână la club până după meciul de campionat cu Getafe, care se dispută cu doar o zi înainte de Kosovo - Israel.
De asemenea, Stav Lemkin, stoperul de la Șahtior Donețk, va efectua un RMN în următoarele zile pentru a afla dacă poate face parte din lotul Israelului pentru meciurile cu Kosovo, Elveția, România și Andorra", au scris jurnaliștii israelieni.

PROGRAMUL GRUPEI I DIN PRELIMINARIILE EURO 2024

Etapa 7:
  • Israel – Elveția (15 noiembrie)
Etapa 8:
  • Kosovo – Israel (12 noiembrie)
Etapa 9 (18 noiembrie 2023):
  • ora 18:00 | Belarus – Andorra
  • ora 20:45 | Israel – ROMÂNIA, Elveția – Kosovo
Etapa 10 (21 noiembrie 2023):
  • ora 20:45 | ROMÂNIA – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus
Meciurile României din preliminariile Campionatului European 2024 vor fi transmise în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Pe ce poziție termină România grupa de calificare pentru Euro 2024?
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo