Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

La noapte începe Copa America! Anunțul făcut de Messi înainte de marea competiție

Cristian Mihala

Publicat 20/06/2024 la 13:10 GMT+3

Lionel Scaloni og Lionel Messi

Credit imagine: Getty Images


Starul argentinian Lionel Messi a declarat că ideea de pune capăt carierei sale fotbalistice nu îi trece deocamdată prin minte şi că, la 36 de ani, "se simte foarte bine competitiv", chiar dacă nu mai evoluează în fotbalul european.
"Nu mă gândesc la asta. Mi-a fost greu să facă pasul de a părăsi Europa şi de a veni în Statele Unite, dar odată ajuns aici m-am adaptat foarte repede. Trăiesc zi după zi, mă gândesc la moment, nu la ce s-ar putea întâmpla. Vârsta este doar un număr. Mă simt foarte bine competitiv", a declarat Messi într-un interviu acordat postului argentinian de televiziune America.
Căpitanul selecţionatei Argentinei a precizat totodată că schimbarea care s-a produs în viaţa sa odată cu venirea la echipa fostului fotbalist englez David Beckham, Inter Miami, în iulie 2023, îl face să preţuiască mai mult timpul petrecut la naţionala "albiceleste", unde se simte foarte bine alături de colegii săi.
"Preţuiesc foarte mult acele momente, pentru că ştiu că mai rămâne din ce în ce mai puţin până se termină totul şi, într-un fel sau altul, o să-mi fie doar de asta", a mărturisit octuplul câştigător al Balonului de Aur.
Joi, campioana mondială Argentina va înfrunta Canada la debutul său la Copa America 2024, turneul care se desfăşoară pe pământ american şi la care Messi şi colegii săi au misiunea de a apăra titlul cucerit în Brazilia în 2021.
"Astăzi, putem spune că suntem cei mai buni pentru că suntem ultimii campioni mondiali, dar asta nu înseamnă că vom câştiga la pas această Copa America. Va fi o competiţie foarte echilibrată, pentru că toate selecţionatele sunt mai complicate. Va fi foarte dificil", a comentat căpitanul argentinian.
În finalul interviului său, Messi a mărturisit că apreciază foarte mult sprijinul oamenilor, care au fost alături în cele mai grele momente ale echipei Argentinei şi că, pentru el, a fost întotdeauna esenţial să beneficieze de dragostea compatrioţilor săi.
"Să te simţi iubit astăzi este maximum, cel mai bun lucru pe care îl poţi obţine ca sportiv", a conchis Lionel Messi.

Scaloni: "Va fi o Copa America dificilă"

Argentina, campioana mondială la fotbal, trebuie să uite recentele succese când va începe campania de apărare a titlului în Copa America 2024 din Statele Unite, a opinat selecţionerul Lionel Scaloni, înaintea debutului competiției
Scaloni a spus că echipa sa trebuie să-şi ridice nivelul de joc pentru a câştiga din nou titlul, pentru că înfruntările cu echipele CONCACAF nu sunt mai uşoare decât cele cu naţionalele din Europa sau America de Sud.
''Vorbim despre lucruri care au trecut deja (n.r. câştigarea CM 2022 şi Copa America 2021). A fost foarte frumos, dar s-a terminat. Meciurile de fotbal sunt toate diferite, nu există jocuri mai uşoare decât altele. Se pot întâmpla o mulţime de lucruri. Dificultatea unui meci cu Franţa, Brazilia sau Canada poate fi aceeaşi. Va fi o Copa America dificilă, dar, ca întotdeauna, suntem pregătiţi pentru ceea ce urmează. Ne descurcăm bine, cu idei clare şi cunoscând dificultatea acestui turneu'', a spus Scaloni într-o conferinţă de presă.
Turneul reuneşte 10 echipe sud-americane şi şase din America de Nord, America Centrală şi Caraibe în a doua ediţie a competiţiei găzduită de Statele Unite.
În Grupa A, Argentina va mai înfrunta Chile (25 iunie) şi Peru (29 iunie). Primele două clasate în cele patru grupe ale turneului se califică pentru faza eliminatorie care începe cu sferturile de finală.
Brazilia, cealaltă mare favorită, face parte din Grupa D şi va întâlni pe rând Costa Rica (24 iunie), Paraguay (28 iunie) şi Columbia (2 iulie).
Sursa: Agerpres
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo