Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Messi, decis să învețe din erorile din trecut! Discurs de mare campion, înainte de Copa America

Nicu Savin

Publicat 19/06/2024 la 19:36 GMT+3

Lionel Messi, căpitanul selecţionatei de fotbal a Argentinei, a asigurat marţi, cu două zile înainte de startul turneului Copa America 2024, că echipa sa este favorită, dar că se aşteaptă la o competiţie "foarte, foarte echilibrată", în care campioana mondială en titre va trebui să "continue să facă acelaşi lucru şi chiar mai mult" pentru a câştiga din nou trofeul, informează EFE.

Argentina's forward Lionel Messi celebrates after scoring against Curacao -his 100th goal with the national team- during the friendly football match between Argentina and Curacao at the Madre de Ciudades stadium in Santiago del Estero.

Credit imagine: AFP

"Întotdeauna am spus şi spun că Argentina este favorită, însă, din cauza felului nostru de a fi, de a ne considera mereu cei mai buni, luăm întotdeauna lucrurile de la sine înţeles şi am primit o mulţime de lovituri pentru asta. Astăzi putem spune că suntem cei mai buni, pentru că suntem ultimii campioni mondiali, dar asta nu înseamnă că vom câştiga la pas această Copa America", a declarat Messi pentru America TV.
Căpitanul argentinian a evidenţiat atmosfera bună care există în lotul de jucători convocat de Lionel Scaloni, la care a contribuit cucerirea a trei trofee în ultimii ani (Copa America, Finalissima şi Cupa Mondială), iar toate aceste succes, obţinute într-un timp atât de scurt, 'îţi oferă linişte sufletească".

Messi nu știe dacă va juca la Mondialul din 2026, dar se consideră împlinit

Messi a insistat încă o dată că participarea sa la viitoarea ediţie a Cupei Mondiale depinde de modul în care se va simţi pe parcursul perioadei rămase până în 2026 şi a recunoscut că succesul de la Mondialul din Qatar, în 2022, a reprezentat "o revanşă" pentru el şi coechipierii săi din naţionala Argentinei după eşecul suferit în finala din 2014, în faţa Germaniei.
"Am fost mereu recunoscător pentru dragostea primită de-a lungul carierei mele. Şi parcă toată lumea ar fi vrut să se termine aşa, că nu puteam părăsi fotbalul fără să fiu campion mondial. Şi ei bine, slavă Domnului că a fost posibil şi pentru mine a încununat totul şi am realizat mult mai mult decât visam când am început, pentru că nu mi-am imaginat niciodată că voi trăi toate astea", a mai spus starul argentinian.
Argentina va înfrunta vineri Canada în meciul de debut de la Copa America 2024, competiţie care se derulează în Statele Unite, cu participarea echipelor din CONMEBOL şi CONCACAF.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo