Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Messi, out din pentru următorul meci de la Copa America! Argentina a primit o sancțiune ciudată

Nicu Savin

Publicat 29/06/2024 la 08:46 GMT+3

Argentina este deja câștigătoare a grupei A de la Copa America, dar există destule neliniște în lotul campioanei mondiale. Lionel Messi a acuzat probleme medicale și va lipsi de la meciul cu Peru de duminică. De asemenea, Lionel Scaloni nu va sta pe bancă la acel duel, din cauza unei sancțiuni foarte ciudate primite de Argentina.

Lionel Messi, devenu le joueur le plus capé de l'histoire de la Copa America face au Canada, le 21 juin 2024

Credit imagine: Getty Images

Argentina a început perfect cursa de apărare a trofeului la Copa America, cel puțin din punct de vedere al rezultatelor. 2-0 cu Canada și 1-0 cu Chile sunt victorii deja suficiente pentru ca naționala din "Țara tangoului" să fie sigură că va câștiga grupa, astfel că meciul cu Peru de duminică e doar unul de antrenament pentru ceea ce urmează în turneu.
La partida care se va juca pe Hard Rock Stadium, arena celor de la Inter Miami, Argentina nu se va putea baza pe Lionel Messi. După duelul cu Chile, în care a fost integralist, starul campioanei mondiale a acuzat ceva probleme medicale și în urma investigațiilor s-a luat decizia ca el să nu facă parte din lot pentru următoarea confruntare.
Potrivit presei argentinieni nu este vorba de nimic serios, iar absența sa de pe teren în duelul cu Peru este mai mult o măsură de precauție. Messi e așteptat să revină în primul 11 în partida din sferturi, în care Argentina va întâlni Ecuador sau Mexic.
Messi nu va fi singurul absent al Argentinei în partida de duminică dimineața. Naționala va fi condusă de pe bancă de Walter Samuel, secundul lui Lionel Scaloni. Selecționerul "pumelor" a primit o suspendare de o etapă din partea CONMEBOL, pentru că echipa sa a întârziat cu revenirea pe teren, după pauza de la partida cu Chile.
Conform Marca, forul care guvernează fotbalul din America de Sud a explicat că echipa Argentinei este la a doua abatere și de aceea s-a aplicat această sancțiune pentru Scaloni. La meciul de debut de la Copa America, împotriva Canadei, argentinienii ar fi revenit de la vestiare cu 6 minute întârziere, iar la partida cu Chile au întârziat 5 minute. Pentru prima abatere de acest fel se aplică doar un avertisment, iar la a 2-a antrenorul principal este suspendat un meci.
Exact aceeași pedeapsă a primit-o și Ricardo Gareca, selecționerul reprezentativei statului Chile. De asemenea, cele două federații au fost amendate cu câte 15.000 de dolari. Dacă pentru Argentina absența lui Scaloni de pe bancă nu va conta deloc, Chile ar putea plăti scump acest lucru. Alexis Sanchez & Co au numai un punct și sunt obligați să învingă Canada în ultimul meci pentru a avansa în sferturile de finală.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo