Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ronaldinho s-a făcut de râs, după ce a admis că declarațiile contra Braziliei au fost "la comandă"

Cristian Mihala

Publicat 16/06/2024 la 09:00 GMT+3

Ronaldinho slakter 2024-utgaven av Brasil sitt landslag.

Credit imagine: Getty Images

Ronaldinho e în centrul unui scandal uriaș în Brazilia, după ce a dat niște declarații foarte urâte legate de națională, pentru ca apoi să se scuze că a folosit acele cuvinte pentru a promova un produs la care făcea reclamă.
Brazilia a pierdut finala Copei America 2021, în faţa marii rivale, Argentina, şi apoi a avut o prestaţie mult sub aşteptări la Mondialul din Qatar, unde a cedat la penaltyuri contra Croaţiei, în sferturi, după o partidă în care s-a jucat cu ocaziile.
Chiar și așa, selecao dispune de jucători world-class în toate compartimentele, astfel că declarațiile date de marele Ronaldinho înainte de Copa America au creat mare vâlvă. "Asta este, mi-a ajuns! Nu o să mă uit la niciun meci, ne lipseşte totul: determinare, bucuria de a juca, nu evoluăm bine. Nu o să mă uit la nicio partidă", a spus "Dinţosul" înainte de Copa America.
Aceste fraze au făcut imediat înconjurul planetei, puțini înțelegând de ce fostul star al Barcelonei a ales să lovească în națională chiar înaintea unui turneu final, dar apoi fostul mare internațional a ieșit în spate spunând că nu crede nimic din ce a susținut, totul fiind "teatru" pentru o campanie publicitară pe care o susține. "Desigur că îi voi sprijini pe băieți, îi voi sprijini ca niciodată. Brazilia are nevoie de acest sprijin, acești tineri jucători au mult talent", a explicat fostul campion mondial.
Indiferent de motivul din spatele primelor declarații, foști și actuali mari jucători ai celei mai titrate naționale din lume l-au condamnat pe Ronaldinho. Mai mult, chiar, unii consideră drept intolerabilă atitudinea sa, în contextul în care a "lovit" în națională fără să creadă ce spune, respectând scenariul unei campanii mai mult sau mai puțin inspirate.

Raphinha, despre declarațiile lui Ronaldinho

Raphinha, unul dintre jucătorii care pot face diferența pentru reprezentativa carioca la Copa America, "i-a bătut obrazul" fostului mare internațional, mai ales că Vinicius îi transmisese că "Dințosul" și-a "întins antenele" pentru a face rost de bilete pentru el și apropiați la meciurile Braziliei de la turneul final.
"Poate că e o campanie (de publicitate) sau poate că nu, dar ne-a surprins ce a spus. Aflasem de la Vini că a ajuns să ceară bilete zilele astea pentru a ne vedea meciul, nu se potrivește cu ce a spus. Este o surpriză să aud asta venind de la el, nu sunt de acord", a spus Raphinha.
Considerat de unii specialişti cel mai talentat jucător din istorie, Ronaldinho a adunat 97 de selecţii pentru selecao, marcând de 33 de ori. Deşi nu a fost un număr "9", fostul star al Barcelonei e pe locul 8 în clasamentul all-time al golgheterilor naţionalei.
"Balon de Aur" în 2005, Ronaldinho a câştigat Copa America în 1999 şi a devenit campion mondial în 2002. Naţionala selecao de la începutul mileniului e considerată de unii cea mai mare formaţie din istorie: pe lângă "Dinho", Scolari îi avea în lot pe Dida, Cafu, Roberto Carlos, Lucio, Denilson, Juninho, Rivaldo, Kaka sau Ronaldo.
Brazilia e abia pe locul 3 în clasamentul celor mai titrate naţionale la Copa America, impunându-se în 9 rânduri (Argentina şi Uruguay au câte 14 trofee). Ultima oară când naţionala carioca a câştigat competiţia se întâmpla în 2019, după o finală cu Peru.
Formaţia antrenată acum de Dorival Junior face parte din Grupa D la competiţia care va debuta săptămâna viitoare, alături de Columbia, Paraguay şi Costa Rica. Brazilia e cotată a doua favorită la Copa America 2024, după Argentina, campioana mondială în exereciţiu.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo