Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Selecționerul din Costa Rica, reacție genială după ce a încurcat Brazilia: "Precum Bruce Willis în Al 6-lea simț"

Cristian Mihala

Publicat 25/06/2024 la 11:01 GMT+3

Gustavo Alfaro, selecționerului naționalei din Costa Rica, a oferit o replică memorabilă după ce micuțul stat din America Centrală a fost egala Braziliei, scor 0-0, în prima partidă a grupei de la Copa America 2024.

Brazil forward Vinicius Junior (R) and Costa Rica defender Jeyland Mitchell (L) battle for position during the second half of the CONMEBOL Copa America 2024

Credit imagine: EFE

Naţionala de fotbal a Braziliei, una dintre favorite, a debutat cu stângul la Copa America, 0-0 cu Costa Rica, luni noapte, la Los Angeles, într-un meci din Grupa D a turneului găzduit de Statele Unite.
Condusă de Vinicius Jr, recent câştigător al Ligii Campionilor cu Real Madrid, Selecao şi-a creat mai multe ocazii de gol, însă nu a reuşit să marcheze, spre disperarea lui Neymar, accidentat, dar prezent în tribune pentru a-şi susţine colegii.
Brazilia a supus poarta costaricană la un asediu, însă adversarii au rezistat eroic, spre mândria selecționerului Gustavo Alfaro. Acesta a făcut o analogie extrem de amuzantă la final, între partida de azi noapte și un celebru film cu Bruce Willis.
"Am fost Bruce Willis în "Al șasele simț", unde singurul care nu știa că că e mort era el. Toți au crezut că suntem morți înainte ca "filmul" nostru cu Brazilia să înceapă", a spus selecionerul din Costa Rica în conferința de presă.

Brazilia rămâne optimistă după remiza albă de la Copa America

Brazilienii nu disperă după acest start ratat, cele 19 ocazii avute la poarta adversă demonstrând că selecao e o formație care prestează un fotbal de calitate. Doar neșansa a făcut ca partida să se termine 0-0, cel puțin dacă ne raportăm la ceea ce a spus Lucas Paqueta, care a lovit și bara, după aproximativ o oră de joc.
"Am jucat excelent, am luptat până în ultima secundă, doar eu am avut trei șanse de a marca. E frustrant să plecăm cu un singur punct din această dispută, dar jocul ne dă încredere. Am jucat foarte bine în multe momente, trebuie doar să fim mai atenți la finalizare", a spus starul lui West Ham.
Brazilia nu a mai început cu o remiză albă Copa America din 2016, contra Ecuadorului. Turneul respectiv s-a jucat de asemenea în SUA, iar selecao au fost eliminați în faza grupelor, după ce a pierdut cu Peru în meciul al 3-lea.
Brazilia a bifat al 5-lea meci oficial la rând fără victorie (egal cu Venezuela și eșecuri cu Uruguay, Columbia și Argentina, anterior). Din 2001 sud-americanii nu au avut o asemenea serie.

În celălalt meci al grupei, Columbia s-a impus cu 2-1 în fața Paraguayului, într-o partidă în care James Rodriguez a dat două pase decisive. Brazilia și Columbia se vor întâlni în ultima partidă din grupă în duelul care va decide cine merge în sferturi de pe primul loc. Dar, până atunci, cele două vor trebui să întâlnească Paraguay, respectiv Costa Rica.


Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo