Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Știrile dimineții | Vinicius, show total la Copa America! Brazilia, provocare uriașă în meciul următor

Nicu Savin

Actualizat 29/06/2024 la 08:22 GMT+3

Știrile dimineții | Brazilia a învins Paraguay cu 4-1 în a 2-a etapă a fazei grupelor de la Copa America, două dintre golurile Selecao fiind marcate de Vinicius. Naționala Braziliei nu e matematic în sferturi, dar e nevoie de un adevărat dezastru pentru a rata obiectivul. Totuși, pentru a câștiga grupa, Vinicius & Co vor trebui să învingă Columbia, o echipă care a ajuns la 25 de meciuri fără eșec.

Vinicius Jr (brasil)

Credit imagine: Getty Images

În fiecare dimineață, la prima oră, Eurosport.ro face o scurtă revistă a presei, pentru a vă oferi cele mai interesante și proaspete informații din sport.

1.Brazilia, pas mare către sferturi la Copa America 2024

Brazilia a început dezamăgitor Copa America, remizând alb cu Costa Rica, dar starurile Selecao și-au intrat în ritm și au câștigat categoric al doilea meci, 4-1 cu Paraguay. Soarta partidei a fost decisă încă din prima repriză. În minutul 31, Paqueta a ratat un penalty, dar 4 minute mai târziu i-a pasat decisiv lui Vinicius, la capătul unei faze superbe de atac, iar atacantul lui Real Madrid a deschis scorul.
În minutul 43, Savio a făcut 2-0, iar în al 5-lea minut suplimentar al primei părți Vinicius a reușit dubla. Au fost primele goluri marcate de starul Braziliei la Copa America și prima dublă reușită în tricoul naționalei Braziliei.
În repriza a 2-a, Alderete a redus din diferență în minutul 48, dar tot Brazilia a avut ultimul cuvânt, Paqueta stabilind scorul final în minutul 65.
În celălalt meci al grupei, Columbia a trecut cu 3-0 de Costa Rica și și-a asigurat calificarea în sferturile de finală. Golurile columbienilor au fost marcate Luis Diaz (penalty - min.31), Sanchez (min.59) și Cordoba (min.62).
Brazilia este și ea calificată în runda eliminatorie în proporție de 99% (ar putea termina pe 3 doar dacă pierde cu Columbia, iar Costa Rica învinge Paraguay, iar diferența totală de goluri din cele două meciuri să fie de 7 goluri). Ca atare, Brazilia - Columbia va fi un meci pentru locul 1 în grupă, Selecao având nevoie de victorie pentru a termina primii. Misiunea lui Vinicius & Co nu va fi ușoară deloc. Prin victoria de aseară, Columbia a ajuns la 25 de meciuri consecutive fără înfrângere (10 victorii în ultimele 10 meciuri). Ultima înfrângere a columbienilor datează din preliminariile Mondialului din Qatar, un 0-1 cu Argentina (februarie 2022).

2.Rapid a început cu un eșec stagiul de pregătire din Slovenia

Echipa de fotbal Rapid Bucureşti a fost învinsă de NK Celje, campioana Sloveniei, cu scorul de 1-0 (0-0), vineri, într-un meci de verificare disputat în stagiul de pregătire din Slovenia. Unicul gol al partidei a fost înscris de Damjan Vuklisevic (64).
Potrivit paginii de Facebook a clubului giuleştean, antrenorul nord-irlandez Neil Lennon a început cu Aioani - Braun, Săpunaru, P. Iacob, Borza - Kait, Oaidă - Emmers, Gojkovic, Burmaz - A. Rrahmani.
Tot vineri, NK Celje a fost învinsă de Oţelul Galaţi cu 3-2, în alt meci amical. Rapid va mai juca meciuri amical cu echipa poloneză Zaglebie Lubin (1 iulie) şi cu formaţia slovenă NK Maribor (4 iulie).

3.România a terminat pe locul 11 Campionatul Mondial de handbal U20

Selecţionata României s-a clasat pe locul 11 la Campionatul Mondial de handbal pentru junioare Under-20 din Macedonia de Nord, după ce a învins echipa Muntenegrului cu scorul de 42-28 (20-12), vineri, la Skopje, într-o partidă pentru poziţiile 11-12, scrie Agerpres.
Tricolorele au controlat jocul de la un capăt la altul, câştigând la o diferenţă confortabilă.
Pentru echipa României au marcat Alisia Lorena Boiciuc 6 goluri, Anamaria-Mihaela Grigore 6, Maria Diana Lixăndroiu 5, Rebecca Geamănu 5, Costinela-Beatrice Raicea 4, Mariam-Nadia Mohamed 3, Cristina-Elena Irimia 3, Elena-Bianca Drăgoescu 2, Lavinia Ioana Florea 2, Mihaela Andreea Mihai 2, Irina-Andreea Maxim 2, Denisa-Roxana Romaniuc 1, Maria Noemi Mezei 1.
De la învinse s-au remarcat Sara Buric 7 goluri, Jelena Vukcevic 6, Masa Kuzmanovic 4, Hristina Resetar 4.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo