Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Vinicius, taxat pentru comportamentul de la Copa America! Starul, acuze dure la adresa CONMEBOL

Nicu Savin

Actualizat 29/06/2024 la 12:41 GMT+3

Vinicius Jr. a făcut unul dintre cele mai bune meciuri în carieră la naționala Braziliei, contribuind cu două goluri la victoria clară contra Paraguayului, în al doilea meci jucat de Selecao la Copa America. Starul lui Real Madrid a lansat acuze dure la adresa CONMEBOL, dar a fost taxat la rândul său de adversari pentru comportamentul avut pe teren.

L'attaquant brésilien Vinicius Junior célèbre après avoir marqué le premier but de son équipe lors du match de football du groupe D du tournoi Conmebol 2024 Copa America entre le Paraguay et le Brésil au Allegiant Stadium à Las Vegas, Nevada, le 28 juin 2

Credit imagine: Getty Images

Brazilia a început greoi ediția din acest an de la Copa America, cu o remiză albă cu Costa Rica, dar starurile Selecao și-au intrat în rol în al doilea meci și au distrus Paraguayul, scor 4-1. Două dintre reușite au fost semnate de Vinicius Jr., care a reușit astfel prima dublă din carieră în tricoul naționalei. Celelalte goluri ale brazilienilor au fost marcate de Savio și Paqueta.
La finalul partidei, vedeta lui Real Madrid nu și-a ascuns frustrarea, considerând că Brazilia nu se confruntă doar cu adversarii de pe teren la Copa America, ci are de înfruntat și alte inconveniente, arătând cu degetul către CONMEBOL, forul care guvernează fotbalul din America de Sud.
"Copa America este întotdeauna complicată din cauza terenurilor, din cauza arbitrilor, care sunt mereu împotriva noastră, din cauza felului în care ne tratează adversarii. Dar trebuie să rămânem fermi. Putem vorbi doar câștigând. Deoarece când vorbim, CONMEBOL spune că vorbim prea mult", a spus Vinicius Jr., citat de Marca.

Vinicius Jr., taxat de selecționerul Paraguayului

Aproape ca de fiecare dată când nu joacă acasă, atancatul de bandă dreaptă a intrat în clinciuri cu adversarii și și-a atras fluierături din partea fanilor prezenți la meci, chiar dacă majoritatea dintre ei erau neutri. Comportamentul lui brazilianului a fost taxat de Daniel Garnero, selecționerul Paraguayului.
"Vinicius este un jucător foarte dificil. Are un mod de a se comporta care nu este foarte confortabil pentru rivali. Există un arbitru care să judece dacă acțiunile sale sunt bune sau nu. El nu joacă așa cum crede că trebuie să joace", a spus Garnero.
În celălalt meci al grupei, Columbia a trecut cu 3-0 de Costa Rica și și-a asigurat calificarea în sferturile de finală. Golurile columbienilor au fost marcate Luis Diaz (penalty - min.31), Sanchez (min.59) și Cordoba (min.62).
Brazilia este și ea calificată în runda eliminatorie în proporție de 99% (ar putea termina pe 3 doar dacă pierde cu Columbia, iar Costa Rica învinge Paraguay, iar diferența totală de goluri din cele două meciuri să fie de 7 goluri). Ca atare, Brazilia - Columbia va fi un meci pentru locul 1 în grupă, Selecao având nevoie de victorie pentru a termina primii. Misiunea lui Vinicius & Co nu va fi ușoară deloc. Prin victoria de aseară, Columbia a ajuns la 25 de meciuri consecutive fără înfrângere (10 victorii în ultimele 10 meciuri). Ultima înfrângere a columbienilor datează din preliminariile Mondialului din Qatar, un 0-1 cu Argentina (februarie 2022).
Vinicius va trebui să fie foarte atent în duelul contra Columbiei, deoarece dacă va primi un cartonaș galben va rata meciul din sferturile de finală, el fiind avertizat în meciul cu Paraguay.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo