Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Una a spus, alta a făcut! Arbitrul de la Real - Barca s-a contrazis când i-a dat galben lui Vinicius

Nicu Savin

Publicat 03/03/2023 la 13:57 GMT+2

Real Madrid - Barcelona a fost un derby plin de nervi, iar Vinicius Jr. a scăpat ca prin minune de o eliminare în prima repriză, după o intervenție imprudentă asupra lui De Jong. Camerele televiziunii spaniole au surprins momentul și modul aproape inexplicabil prin care arbitrul Munuera Montero s-a contrazis pe sine, insinuând că gestul brazilianului era de roșu, dar acordându-i doar galben.

Vinicius îl trântește pe De Jong la pământ chiar sub ochii arbitrului Munuera Montero (Real Madrid - Barcelona, 02.03.2023)

Credit imagine: Eurosport

Real Madrid și Barcelona s-au întâlnit aseară în prima manșă a semifinalelor Cupei Spaniei, iar catalanii s-au impus cu 1-0 pe Bernabeu grație autogolului marcat de Militao. Partida a fost una extem de tensionată, iar realizările au fost puține.
Nervii s-au întins la maxim în multe momente, iar pe parcursul partidei s-au acordat 7 cartonașe galbene. Primul dintre ele l-a încasat Vinicius, dar brazilianul se poate declara mulțumit că nu a fost eliminat. În minutul 24, acesta a fost deposedat de Frenkie de Jong, dar duelul s-a prelungit. Văzând că nu poate recupera, Vinicius l-a trântit pe olandez pe gazon cu un procedeu de judo sau lupte libere, fiind imediat avertizat.

Arbitrul i-a explicat lui Militao că gestul lui Vinicius a fost de roșu, dar i-a dat doar galben

Jucătorii Realului s-au năpustit asupra arbitrului Munuera Montero, considerând că Vinicius a fost faultat primul, astfel că decizia de a-i da galben nu a fost cea corectă. Camerele televiziunii spaniole au surprins exact momentul, iar explicațiie centralului îi indignează pe mulți specialiști. Militao a fost printre jucătorii care au protestat, iar arbitrul este surprins cum îi spune fundașului de ce l-a avertizat pe Vinicius. Până aici nimic ieșit din comun, doar că acuzele centralului la adresa atacantului de la Real impuneau un cartonaș roșu.
"Eder, ascultă-mă, bine? Îl apucă de gât și îl aruncă la pământ", i-a spus Montero lui Militao. Regulamentul cu siguranță nu-i permite unui fotbalist să-l ia de gât pe un adversar și să-l trântească la pământ. Montero știa foarte bine asta, a văzut perfect faza și totuși i-a dat numai galben lui Vinicius. E adevărat că acțiunea brazilianului nu a avut intensitate și nu l-a rănit pe De Jong, dar asta nu-l scuză pe Montero și pe oficialii din camera VAR.
În plus, experții pe probleme de arbitraj din Spania sunt în majoritatea lor de părere că Vinicius trebuia eliminat chiar dacă centralul nu a considerat faultul său de roșu. Brazilianul a răbufnit în fața centralului și ar fi trebuit să primească al doilea galben pentru proteste.
Vinicius a fost mai tot meciul implicat în dispute fizice și vrbale cu adversarii. Jucătorii Barcelonei l-au simțit nervos, pentru că jocul nu i-a ieșit, și au încercat să provoace eliminarea sa. Cel mai viclean a fost Gavi, care l-a jignit grosolan pe atacantul Realului, dar acesta și-a păstrat cumpătul și a rezistat pe teren până la final.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo