Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Xavi, discurs echilibrat, după victoria de pe Bernabeu! De ce crede că Real e favorită la calificare

Nicu Savin

Publicat 03/03/2023 la 00:40 GMT+2

Xavi Hernandez a avut un discurs echilibrat, după ce Barcelona s-a impus cu 1-0 pe terenul lui Real Madrid, în prima manșă din semifinalele Cupei Spaniei. Antrenorul catalanilor a subliniat că nu i-a plăcut jocul echipei sale și consideră că tot echiopa lui Ancelotti are prima șansă la calificarea în ultimul act, pentru că este foarte puternică fizic.

Xavi vor Clasico: "Ein sehr schwieriger Gegner"

Credit imagine: Perform

Real Madrid și Barcelona au oferit un fotbal sărac în prima manșă a semifinalelor Cupei Spaniei. Catalanii au mers pe Bernabeu fără 4 jucători importanți (Lewandowski, Pedri, Dembele și Christensen) și au propus un joc pragmatic, tactică care a funcționat de minune, câștigând cu 1-0.
Meciul a fost decis de autogolul lui Militao din minutul 26. Real Madrid a fost departe de echipa eficientă care o surclasa pe Liverpool în urmă cu o săptămână și nu a reușit să scoată nici măcar un egal. Formația lui Ancelotti a dominat autoritar cea mai mare parte a meciului, însă ocaziile cu adevărat reale au lipsit. Barcelona s-a apărat foarte bine și a obținut un rezultat care îi oferă prima șansă la calificarea în finală.

Xavi: "Sunt mulțumit de rezultat, dar nu atât de mult de joc"

La finalul partidei, catalanii au recunoscut că nu au făcut un meci strălucit, dar au fost încântați că scopul a fost atins. Xavi a subliniat că nu i-a plăcut jocul echipei sale și că numai rezultatul în mulțumește, insistând că Real Madrid este în continuare favorită la calificare.
"Am minimizat Realul, care nu a avut ocazii, dar nu am putut controla mingea, a fost greu pentru cei din apărare. Demonstrăm de ceva vreme că știm să concuram în meciuri dificile și să depășim momentele grele. Este un test pe care l-am trecut împotriva unui adversar de nivel înalt. Sunt mulțumit de rezultat, dar nu atât de mult de joc. Acest 0-1 schimbă puțin situația dublei manșe, dar văd un Real Madrid puternic, foarte puternic fizic. Încă văd Realul ca favorită.", a spus Xavi, citat de Mundo Deportivo.
Sergio Busquets, care a devenit jucătorul cu cele mai multe apariții în istoria El Clasico, a subliniat și el că și-ar fi dorit un joc mai consistent, dar a subliniat importanța rezultatului, deși nimic nu este decis în privința calificării în finală.
"Cred că victoria este importantă, dar mai rămâne o manșă secundă de jucat. Nu trebuie să ne considerăm în finală. Am concurat bine, ne-am susținut atunci când nu am avut mingea, ceea ce s-a întâmplat în cea mai mare parte a meciului. În ciuda faptului că nu am fost cu mingea în jumătatea adversă, nu am suferit prea mult. Ne-ar fi plăcut să fim mai răbdători, să scăpăm mai ușor de presiunea lor. Dar ceea ce contează este rezultatul, care ne oferă opțiunea de a merge în finală. Acest duel este mereu echilibrat. La fel ca la ultime două jocuri, am concurat mai bine decât ei. S-ar putea să avem un mic avantaj din cauza rezultatului, dar nu este nimic decis. Pentru mine este o bucurie să fiu jucătorul cu cele mai multe prezențe în El Clasico. Am fost norocos că sunt aici de mulți ani și voi continua", a spus Busquets.
Echipa care va juca finala Cupei Spaniei cu Osasuna sau Athletic Bilbao se va decide la returul de pe Camp Nou, care este programat pe 5 aprilie. Până atunci, cele două mari rivale se vor întâlni și în returul din La Liga, tot în Catalunya, pe 19 martie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo