Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Xavi e convins că Real Madrid e favorită în El Clasico! Obiectivele trasate de antrenorul Barcelonei

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 02/03/2023 la 17:50 GMT+2

Real Madrid și Barcelona se vor înfrunta într-un nou episod din El Clasico, în turul semifinalelor Cupei Spaniei, pe Bernabeu. Partida se joacă joi, de la ora 22:00, iar Xavi este convins că echipa sa pornește cu șansa a doua, ținând cont de situația actuală.

Xavi viviendo la eliminación del FC Barcelona ante el Manchester United

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Real Madrid și FC Barcelona se vor întâlni joi, de la ora 22:00, în turul semifinalelor Cupei Spaniei, pe Santiago Bernabeu. Xavi consideră că Los Blancos sunt favoriți clar înaintea acestui meci, privind la victoria superbă a lui Benzema &Co în fața lui Liverpool, chiar pe Anfield.
Antrenorul catalanilor este mulțumit de progresul echipei față de sezonul precedent, dar este conștient că procesul de reconstrucție va mai dura un timp. Chiar și așa, Xavi spune că vrea să cucerească cele două trofee interne alături de Barcelona, acestea fiind principalele obiective care i-au mai rămas în acest sezon după eliminarea din Europa League, în fața celor de la Manchester United.
"Înfrângerea cu Almeria ne-a marcat. La Barca trebuie să câștigi în fiecare zi. Acest meci pierdut a venit după o serie de rezultate bune ale noastre. Anul trecut am fost într-o situația mai slabă, dar am salvat sezonul. Văd totul ca pe o oportunitate. Sunt încântat să fiu unde suntem, ținând cont de situația în care ne aflam anul trecut. Sunt euforic. Putem câștiga La Liga și Cupa Spaniei, acestea sunt obiectivele noastre.
Real a câștigat ultimele titluri, iar noi suntem într-un proces de reconstrucție. I-am învins anul trecut după ce am prestat un fotbal extraordinar, dar ei vin după victoria fabuloasă de pe Anfield, cu Liverpool. Să fiu sincer, cred sunt favoriți cerți în acest Clasico. Vorbim despre campioana Spaniei și a Europei", a spus Xavi, citat de Mundo Deportivo.

Viitorul lui Xavi la Barcelona este sub semnul întrebării

Barcelona a suferit două înfrângeri consecutive în ultima săptămână, fiind eliminată din Europa League de Manchester United (scor general 4-3) și învinsă de Almeria (locul 15 în La Liga), ratând astfel posibilitatea de a se distanța și mai mult de Real Madrid în fruntea clasamentului.
Aceste rezultate i-au dezamăgit pe șefii clubului blaugrana, care se gândesc acum dacă să-i prelungească sau nu contractul lui Xavi, a cărui înțelegere este valabilă până în vara anului 2024.
Conform jurnaliștilor din Spania, Joan Laporta este nemulțumit de prestația echipei din ultimele două partide și va analiza modul în care se va schimba jocul în următoarele meciuri.
Apoi, președintele Barcelonei va decide dacă îi va oferi o prelungire lui Xavi care, potrivit celor de la El Nacional, nu s-ar fi ridicat la înălțimea așteptărilor generate, pierzându-și din încrederea care îi fusese acordată.
Cele mai importante meciuri ale Barcelonei din următoarele săptămâni sunt cele cu Real Madrid, din semifinalele Cupei Spaniei, un eventual eșec în fața principalei rivale urmând a fi considerat o lovitură emoțională puternică.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo