Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Atletico - Real 4-2 | "Plăpumarii" și-au luat revanșa în fața marii rivale și sunt în sferturile Cupei Regelui

Nicu Savin

Publicat 19/01/2024 la 01:12 GMT+2

s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Regelui, după ce a trecut la penalty-uri de marea rivală Atletico Madrid. La finalul primelor 90 de minute a fost 2-2, echipa lui Ancelotti egalând în minutul 82.

Griezmann, con Bellingham y Mendy, en el Atleti-Real Madrid.

Credit imagine: Getty Images

La doar o săptămână de când s-au duelat în semifinalele Supercupei Spaniei, Real Madrid și Atletico Madrid au fost din nou față în față, de data aceasta în optimile Cupei Regelui. Partida s-a jucat pe Wanda Metropolitano și a avut o desfășurare aproape identică cu cea din Arabia Saudită de săptămâna trecută, dar cu un rezultat diferit. Fanii lui Atletico au avut un deja vu, deoarece Realul a egalat în ultimele 10 minute ale timpului regulamentar și meciul s-a decis în prelungiri, dar de această dată echipa lui Simeone a avut câștig de cauză.
Realul a început mai bine și a ratat câteva ocazii mari în primele 20 de minute, Bellingham (bară), Vinicius și Rodrygo trecând pe lângă deschiderea scorului. Ulterior jocul a devenit mai echilibrat, iar "cinismul" celor de la Atletico a fost dovedit încă o dată, Lono marcând la prima acțiune periculoasă a gazdelor, în minutul 39.
Deși mai era puțin până la pauză, "plăpumarii" nu au reușit să intre în avantaj la cabine. În minutul 45+1, Modric a executat înșelător o lovitură liberă, iar Oblak a anticipat greșit și a avut o intervenție stângace, trimițându-și balonul în proprie poartă.

Atletico Madrid - Real Madrid 4-2 | Echipa lui Simeone e în sferturile Cupei Regelui, după un meci superb

În minutul 57, Lunin a ieșit și el în evidență în mod negativ. Ucraineanul din poarta Realului a repins o minge simplă direct în picioarele lui Morata și mingea s-a dus în poartă, gazdele revenind în avantaj.
Realul s-a aruncat în atac și Rodrygo a trimis în bară în minutul 71. Lunin și-a răscumpărat din plin eroarea de la golul doi, salvându-și echipa în cel puțin două situații critice. Atletico avea să regrete faptul că nu a închis meciul când a avut șansa, pentru că în minutul 82 "los blancos" au egalat din nou. Vinicius a reușit o pasă strălucitoare pentru Bellingham, englezul a centrat perfect pentru Joselu, iar atacantul care intrase cu numai două minute mai devreme a îndeplinit o simplă formalitate, marcând cu capul din apropierea porții.
Nu s-a mai înscris până la finalul primelor 90 de minute, astfel că s-a ajuns în prelungiri, la fel ca în meciul din Supercupă de acum 8 zile. De această dată, Atletico a fost echipa care a marcat prima în extra-time. În minutul 100, Antoine Griezmann a luat o acțiune pe cont propriu în flancul drept de atac și, după ce l-a depășit ușor pe Vinicius, l-a învins pe Lunin cu șun șut necruțător.
Ultimele 20 de minute au fost pline de suspans, cu Realul riscând totul pe atac și cu Atletico așteptând șansa de a da lovitura pe contre. Aceasta a venit în minutul 118, când Depay a ținut excelent de minge în jumătatea adversă, i-a pasat ideal lui Riquelme, iar acesta a trimis fără speranțe pentru Lunin, declașând fiesta în tribune. S-a terminat 4-2 și este ultima echipă calificată în sferturile Cupei Regelui. Celelalte formații care au rămas în lupta pentru trofeu sunt FC Barcelona, Mallorca, Sevilla, Celta Vigo, Athletic Bilbao, Real Sociedad și Girona. Tragerea la sorți va avea loc vineri, iar toate cele 4 meciuri se vor juca până la finalul acestei luni.
Intersant este că a fost al 8-lea meci eliminatoriu dintre cele două mari rivale care a avut nevoie de prelungiri, din tot atâtea jucate în "era Simeone" la Atletico. A fost al 3-lea succes al "plăpumarilor" în acest gen de dispute, după cele din finala Cupei Spaniei 2013 și a Supercupei din 2018.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo