Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona, OUT în sferturile Cupei Spaniei după 2-4 cu Bilbao! Frații Williams i-au răpus pe catalani în prelungiri

Dani Morar

Actualizat 25/01/2024 la 07:22 GMT+2

Barcelona a fost eliminată din Cupa Spaniei, după un meci cu 6 goluri, pierdut în fața celor de la Athletic Bilbao, pe San Mames. Gazdele s-au impus cu 4-2, după prelungiri, după ce au deschis scorul la prima fază de poartă, dar au fost conduse la pauză.

Nico Williams siendo presionado por Héctor Fort, en el Athletic-Barcelona de Copa del Rey.

Credit imagine: Getty Images

Barcelona a părăsit Cupa Spaniei în faza sferturilor de finală, în urma unui meci spectaculos pe terenul celor de la Atheltic Bilbao. Gazdele se alătură lui Real Sociedad și Mallorca în penultimul act, după un 4-2 obținut în prelungiri.
Bilbao a deschis scorul după doar 36 de secunde, la chiar prima fază a partidei. Apărarea catalanilor nu a funcționat deloc, iar mingea a ajuns la Guruzeta, care a marcat cu un șut din 10 metri.
Catalanii au încasat 3 goluri în primul minut al partidelor din acest sezon, tot atâtea câte au luat în precedentele 18. În sezonul 2011-2012 au luat două goluri în minutul 1, iar în 2014-2015 un gol.
Barcelona a egalat după jumătatea primei reprize, cu un gol incredibil. Catalanii au atacat și au împins liniile până în careul lui Bilbao. Balonul a ajuns la Yuri, care a încercat o degajare puternică. Lewandowski a băgat piciorul și a înscris cu talpa, după ce mingea a ricoșat în poartă.
Polonezul este al cincilea jucător care marchează în Champions League, La Liga, Supercupa Spaniei și Copa del Rey în acest sezon și primul de la Barcelona. Ceilalți 4 sunt: Antoine Griezmann, Brahim Diaz, Joselu Mato și Rodrygo.
După alte 6 minute, Barca a preluat conducerea, după o cursă superbă a lui Lamine Yamal. Puștiul de 16 ani a avut o incursiune pe flancul drept, a pătruns spre centru și a trimis un șut perfect la colțul lung, învingându-l pe Agirrezabala.
La 16 ani și 195 de zile, Yamal a devenit cel mai tânăr marcator în Cupă, în secolul 21. El l-a depășit pe Juanmi Jimenez, de la Malaga, cel care în 2010 înscria la vârsta de 16 ani și 238 de zile.
În minutul 49, Bilbao a egalat, spre satisfacția fanilor prezenți pe stadion. Berchice i-a pasat lui Nico Williams, iar fratele lui Inaki a centrat superb la colțul lung. Oihan Sancet s-a înălțat peste apărarea adversă și a trimis în plasă cu o lovitură de cap.
Nu s-a mai marcat până la final, deși Lamine Yamal putea da lovitura în minutul 86, când l-a driblat pe goalkeeperul advers, dar a șutat pe lângă vinclu. S-a intrat astfel în prelungiri, acolo unde ambele formații au forțat victoria.
Inaki Williams a profitat de o deviere și a rămas singur cu portarul. Șutul său a lovit bara, dar mingea i-a revenit și a trimis-o în plasă pentru 3-2, chiar înaintea pauzei dintre cele două reprize de 15 minute.
Nico Williams a marcat și el un gol superb, cu exteriorul, în ultimul minut. Bilbao se califică astfel în semifinalele Cupei, acolo unde o așteaptă deja Real Sociedad și Mallorca.
Citește și:

Athletic Bilbao – Barcelona: Echipele de start:

  • Athletic Bilbao: Agirrezabala – Lekue, Vivian, Paredes, Yuri – Prados, Vesga – Ares, Sancet, Williams - Guruzeta
  • Barcelona: Pena – Kounde, Araujo, Christensen, Balde – Gundogan, De Jong, Yamal, Pedri, Feran - Lewandowski.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo