Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

O echipă din La Liga, descalificată din Cupa Spaniei din cauza unei erori absolut uluitoare

Nicu Savin

Publicat 07/11/2023 la 14:42 GMT+2

Săptămâna trecută au avut loc mai multe din turul secund al Cupei Spaniei, iar mai multe echipe din La Liga au evoluat și ele. Granada s-a impus cu 3-0 în deplasare cu amatorii de la Arosa SC, dar gruparea andaluză a fost descalificată din competiție din cauză că a foslosit un jucător care nu era eligibil.

Valencia-Granada

Credit imagine: Getty Images

Spania este printre puținele țări în care majoritatea echipelor de primă ligă întră devreme în Cupa Regelui. Săptămâna trecută au avut loc duelurile din 64-mile de finală și formațiile de prim eșalon și-au respectat statutul în duelurile cu echipe de amatori din ligile inferioare.
Printre ele s-a numărat și Granada, care s-a impus cu 3-0 în deplasare contra celor de la Arosa SC (Liga a 4-a din Spania). Succesul de pe teren a fost în zadar, deoarece formația andaluză a primit vestea că a fost descalificată din competiție, pentru că a utilizat un jucător care nu era eligibil. Antrenorul Paco Lopez a folosit o echipă plină de rezerve, titularizându-l în poartă pe Adri Lopez, un portar de 24 de ani, care joacă la echipa secundă.

Granada, descalificată dinn Cupa Spaniei pentru o eroare de amatori

Cei de la Arosa au depus o contestație și au avut câștig de cauză. Concret, regulamentul din Spania nu permite folosirea jucătorilor trecuți de 23 de ani care nu sunt înregistrați la prima echipă în competițiile neprofesioniste. Cei de la Granada au omis că Supercupa și Cupa Spaniei sunt considerate competiții neprofesioniste, categorie în care intră doar primele două ligi din țara iberică.
Comisia de Disciplină a Federației Spaniole le-a dat câștig de cauză celor de la Arosa pe baza acestui regulament. Granada are 10 zile la dispoziție pentru a face apel, dar jurnaliștii de la as.com susțin că demersul ar fi în zadar, deoarece regulamentul e foarte clar.
Formația andaluză se vede astfel eliminată din Cupa Regelui din cauza unei greșeli demne de un club de amatori, care rar se poate vedea la un club de primă ligă. În același timp, presa iberică a scos în evidență acțiunea imediată a celor de la Arosa, club al cărui conducători stăpâneau foarte bine regulamentul și au depus contestație.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo