Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Andrei Rațiu, cel mai râvnit "tricolor" de la EURO 2024! Suma cerută de Rayo Vallecano în schimbul românului

Bianca Dumitru

Publicat 26/06/2024 la 18:18 GMT+3

Andrei Rațiu a fost unul dintre "tricolorii" care au atras toate privirile la acest turneu final al EURO 2024. Jurnaliștii din Spania au scris că fundașul poate prinde un transfer important în această vară, având pe urmele sale echipe din Premier League și Serie A.

Romania - Ucraina, EURO 2024

Credit imagine: Getty Images

Andrei Rațiu s-a remarcat drept unul dintre cei mai în formă jucători ai României la EURO 2024. Fundașul a avut prestații solide atât în fața Ucrainei, când nu i-a dat nicio șansă lui Mudryk, cât și în duelul cu Belgia.
În urma evoluțiilor sale, fotbalistul de 26 de ani a intrat în atenția mai multor cluburi de top din cele mai tari campionate ale Europei. Două echipe din Premier League și două din Serie A se află pe urmele lui Rațiu.
Fundașul, care a jucat în sezonul 2023/24 la Rayo Vallecano, a fost protagonistul unui articol pe site-ul Mundo Deportivo. Jurnaliștii spanioli s-au arătat impresionați de creșterea românului, pe care l-au inclus pe o listă a "revelațiilor" de la acest turneu final.
Conform sursei citate, Genoa, Atalanta, Brentford și Brighton sunt echipele interesate de Rațiu, care ar putea fi transferat pentru cel puțin 10 milioane de euro, aceasta fiind suma minimă cerută de Rayo, care l-a cumpărat pentru doar 500.000 de euro de la Huesca.

Viitorul lui Rațiu, dezbătut în presa din Spania

"Această versiune 'EURO' a lui Rațiu a reactivat interesul pretendenților săi obișnuiți și a atras și alte echipe pe urmele sale. Din Italia s-a scris despre Genoa și Atalanta. Realitatea este că majoritatea cluburilor caută întăriri pe postul de fundaș drept și numele lui Rațiu se potrivește în această plan de mutare.
Datorită ritmului, puterii, a capacității de a răsturna atacul și de a închide apărarea, românul are tot ce îi trebuie pentru a ajunge în Premier League, de unde au apărut două echipe interesate: Brighton și Brentford, cu scouteri specializați pentru postul său.
Încrederea lui Edi Iordanescu l-a reactivat pe Andrei. Jucătorul s-a impus în primul 11 și își demonstrează calitățile, la doar un an de când a plecat de la Huesca în postura de cel mai bun fundaș drept din liga secundă a fotbalului spaniol", au notat cei de la Mundo Deportivo.
Andrei Rațiu este titular și în această seară, în meciul dintre România și Slovacia, din ultima etapă a grupelor EURO 2024, duel care este transmis în format LIVEBLOG aici.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo