Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Andrei Rațiu, discurs fără menajamente înaintea meciului cu Olanda: "Sper să nu ne subestimeze"

Nicu Savin

Actualizat 30/06/2024 la 20:49 GMT+3

Fundaşul Andrei Raţiu a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută în Germania, că prima reprezentativă de fotbal a României trebuie să facă un meci aproape perfect pentru a învinge Olanda în optimile de finală ale EURO 2024.

Andrei Rațiu

Credit imagine: Getty Images

"Cred că va fi cel mai important meci din viaţa mea. Olandezii sunt jucători de un nivel foarte înalt şi întotdeauna se bat pentru trofee, campionate, titluri şi aşa mai departe. Cred că trebuie să facem un meci aproape perfect pentru a câştiga. E important să fim foarte concentraţi şi să profităm de şansele noastre. Fotbalul olandez este foarte puternic, bazat mult pe jocul fizic", a spus fundașul lui Rayo Vallecano.
"O să fim pregătiţi şi pentru lovituri de departajare, pentru că e posibil orice. Sper ca olandezii să nu ne subestimeze pentru că eu cred că ne-am câştigat respectul câştigând grupa. Cred că avem un potenţial mare şi ar trebui să ne aibă în gând. Dacă am ajunge în sferturi am repeta istoria, numele noastre ar rămâne pe vecie. Şi cred că este ceva foarte, foarte important pentru România. Eu sunt privilegiat să fac parte din generaţia asta", a adăugat Raţiu.

Andrei Rațiu, înaintea meciului cu Olanda de la EURO: "O să avem o foarte mare motivaţie"

Fundaşul a subliniat că jucătorii naţionalei vor fi în partida cu Olanda la fel de motivaţi, chiar dacă în tribune nu se vor afla atât de mulţi suporteri români.
"Noi jucăm ca acasă fiecare meci aici, ne simţim ca şi cum am juca pe Arena Naţională. Iar la meciul cu Olanda noi o să avem o foarte mare motivaţie, chiar dacă vor fi mai puţini fani în tribune. Cred că aş da naţionalei nota 9, pentru că am pierdut un singur meci, însă am rămas pe primul loc în grupă", a precizat Raţiu.
Selecţionata României s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania, din postura de câştigătoare a Grupei E, după 1-1 (1-1) cu Slovacia, miercuri seara, pe Frankfurt Arena.
Naţionala condusă de Edward Iordănescu va înfrunta echipa Olandei în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania, meci care va avea loc în data de 2 iulie, pe Football Arena din Munchen, de la ora 19:00.
România a câştigat Grupa E a competiţiei, iar Olanda s-a clasat pe locul al treilea în Grupa D.
Tricolorii au trecut pentru a doua oară de faza grupelor, după ediţia din 2000, însă acum au reuşit să termine pe primul loc.
Sursa: Agerpres
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo