Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Anunţul făcut de Spalletti, după dezastrul de la Euro! Niciodată Italia nu mai păţise aşa ceva

Cristian Mihala

Publicat 29/06/2024 la 21:34 GMT+3

Luciano Spalletti, selecţionerul Italiei, şi-a asumat vina pentru înfrângerea contra Elveţiei. Squadra azzurra a părăsit Euro pe uşa din dos, după o partidă îngrozitoare, în care a fost surclasată de adversară.

Italia - Elveţia 0-2, în optimi la Euro 2024

Credit imagine: Getty Images

Selecţionata Elveţiei s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024, după ce a învins fără drept de apel echipa Italiei, deţinătoarea titlului, cu scorul de 2-0 (1-0), sâmbătă seara, pe Olympiastadion din Berlin, în primul meci din optimile de finală.
Fosta adversară a României din preliminarii s-a impus prin golurile marcate de Remo Freuler (37) şi Ruben Vargas (46), în faţa unei echipe care a fost o umbră a celei care câştiga titlul continental în urmă cu trei ani.
Echipa antrenată de Murat Yakin a deschis scorul în min. 36, prin Freuler, jucătorul formaţiei Bologna, care a fost găsit excelent de Vargas în centrul careului, a preluat cu dreptul şi a tras cu stângul la colţul scurt. La reluare, Elveţia a marcat al doilea gol după doar 26 de secunde: Vargas a fost găsit nepermis liber în careu de Aebischer şi a şutat cu efect la vinclu, fără speranţe pentru Donnarumma.

Spalletti îşi asumă vina eliminării şi analizează partida Italia - Elveţia 0-2

Acest din urmă gol a fost decisiv pentru stabilirea câştigătoarei, e convins Spalletti, care a analizat cauzele eşecului şi şi-a asumat vina pentru ratarea calificării în fazele superioare ale Euro.
"Golul acela de la începutul reprizei secunde ne-a tăiat picioarele, nu am mai fost foarte incisivi după. Diferența a făcut-o ritmul, am fost mult sub ei la acest capitol. Din păcate, ritmul și prospețimea fac diferența, iar noi nu am fost la nivelul dorit.
Nu puteam face mai mult decât am făcut pentru recuperarea jucătorilor. Nu am ajuns la acest Campionat European într-o stare excepțională și nu este ușor să faci faţă pe această temperatură,
Există posibilitatea de a construi ceva, dar durează. Nu am avut mult timp la dispoziţie; dacă ne uităm la predecesorii mei, aproape toți au avut mai multe meciuri decât mine. Ceva mai multe jocuri m-ar fi putut ajuta. Dar nu fug de responsabilitate, asta îi revine întotdeauna antrenorului, eu am făcut alegerile, eu am pregătit echipa. Eşecul e în primul rând al meu, eu sunt vinovatul principal. Preşedintele Federaţiei s-a comportat mereu ca un profesionist cu mine și vom vedea ce are de spus", a dezvăluit Spalletti, citat de Gazzetta dello Sport.
Italia a pierdut două meciuri la aceeaşi ediţie a Euro pentru prima oară în istoria sa. Squadra azzurra a câştigat, de-a lungul timpului, două ediţii de Campionat European (1968 şi 2020).


După Spania, în 2016 şi Portugalia, în 2020, Italia a devenit a treia campioană europeană la rând care părăseşte competiţia în optimi, la următoarea ediţie după ce a câştigat titlul.
Elveţia a făcut o victimă de marcă şi la ediţia trecută în optimi, eliminând Franţa, campioana mondială en titre atunci, la loviturile de departajare, la Bucureşti. Elveţia, care are o singură înfrângere în ultimele sale 18 meciuri (8 victorii, 9 egaluri), în faţa României, în preliminarii, va juca în sferturile de finală contra învingătoarei dintre Anglia şi Slovacia.

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo