Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arda Guler, performanță fabuloasă la EURO! A doborât un record vechi de 20 de ani al lui Cristiano Ronaldo

Nicu Savin

Publicat 18/06/2024 la 21:41 GMT+3

Arda Guler a marcat un gol fenomenal în victoria Turciei contra Georgiei, scor 3-1, și a setat câteva recorduri senzaționale. Cel mai important e că mijlocașul lui Real Madrid a devenit cel mai tânăr fotbalist din istorie care înscrie în meciul său de debut la un Campionat European, devansându-l pe Cristiano Ronaldo, care marca acum 20 de ani într-un meci cu Grecia.

Arda Guler był jednym z bohaterów meczu Turcja - Gruzja

Credit imagine: Getty Images

Arda Guler nu a primit prea multe minute la Real Madrid în sezonul recent încheiat, având destule probleme medicale, dar Vincenzo Montella i-a oferit încredere maximă încă din primul meci al Turciei la EURO. În ziua în care a împlinit 50 de ani, selecționerul italian a primit un cadou superb de la jucătorii săi, care au câștigat cu 3-1 în fața Georgiei în primul meci al grupei F de la EURO, iar Arda Guler a contribuit din plin.
La pauză a fost 1-1 și în partea secundă turcii se chinuiau să revină în avantaj, dar geniul mijlocașului de la Real Madrid i-a scos din încurcătură. În minutul 66, acesta a prins un șut fabulos de la aproximativ 25 de metri, iar mingea s-a oprit în vinclul porții adverse, cu toată opoziția lui Mamardashvili.
Guler a jucat azi primul său meci la un turneu final de Campionat European și prin reușita sa a deveni cel mai tânăr fotbalist care înscrie la debutul său în competiția continentală. Până azi, recordul îi aparținea lui Cristiano Ronaldo, care la ediția din 2004 avea 19 ani, 4 luni și 7 zile când înscria golul de 1-2 în meciul pierdut de Portugalia în fața Greciei (a fost chiar meciul de deschidere la turneul final organizat de Portugalia). Guler este născut ca și Ronaldo, în luna februarie, dar pe 25 (Ronaldo e născut pe 5 februarie), astfel că are doar 19 ani, 3 luni și 24 de zile.

Cristiano Ronaldo, deposedat de Arda Guler de un record, fix în ziua în care a setat un altul

Interesant este că Guler a reușit să doboare acest record vechi de 20 de ani al lui CR7 fix în ziua în care starul Portugaliei setează o altă bornă istorică. Naționala lui Roberto Martinez joacă azi contra Cehiei, iar Ronaldo e titular, ceea ce înseamnă că e primul fotbalist din istorie care bifează prezențe la 6 ediții de Campionat European. Începând cu 2004, lusitanul nu a ratat niciun turneu final, ceea ce demonstrează longevitatea sa ieșită din comun.
Revenind la Arda Guler, acesta a devenit și cel mai tânăr fotbalist care înscrie pentru naționala Turciei la un turneu final, european sau mondial.
În afara super-golului marcat, Arda Guler a avut în general o evoluție încântătoare și a fost ales omul meciului în disputa de la Dortmund. Viitorul arată excelent pentru acest talent pur, care e aștepta să strălucească din ce în ce mai mult și la Real Madrid, deși concurența e uriașă la campioana Europei.





Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo