Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Băiatul" lui Spalletti a "trădat" încă o dată Italia. Presa din Cizmă, fără milă după eliminarea de la Euro

Cristian Mihala

Publicat 29/06/2024 la 22:02 GMT+3

Presa din Italia a găsit responsabilii principali pentru eliminarea rușinoasă de la Euro: selecționerul și Di Lornezo. Naționala lui Spalletti a prestat un fotbal fără orizont cu Elveția, iar fundașul dreapta al lui Napoli a fost din nou veriga slabă.

Di Lorenzo a avut un Euro 2024 teribil

Credit imagine: Getty Images

Selecţionata Elveţiei s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024, după ce a învins fără drept de apel echipa Italiei, deţinătoarea titlului, cu scorul de 2-0 (1-0), sâmbătă seara, pe Olympiastadion din Berlin, în primul meci din optimile de finală.
Fosta adversară a României din preliminarii s-a impus prin golurile marcate de Remo Freuler (37) şi Ruben Vargas (46), în faţa unei echipe care a fost o umbră a celei care câştiga titlul continental în urmă cu trei ani.
Cel mai slab jucător de pe teren a fost din nou Di Lorenzo, cel despre care Spalletti a afirmat că "îl voi susține mereu, e ca un fiu pentru mine". Doar că apărătorul dreapta e o umbră a jucătorului care strălucea în sezonul de titlu al lui Napoli, pe când actualul selecționer conducea trupa de lângă Vezuviu.
Di Lorenzo a avut una dintre cele mai jenante prestații ale unui jucător italian la un turneu final în înfrângerea cu Spania, fiind ridiculizat de Nico Williams și, apoi, de Ayoze Perez. Spalletti i-a acordat în continuare încredere, titularizându-l contra Croației și contra Elveției și, deși nu a mai fost "jalon" pentru adversari, prestațiile fundașului de bandă au fost modeste.

Di Lorenzo și Spalletti, principalii vinovați pentru eliminarea Italiei de la Euro 2024

Football Italia îl consideră pe Di Lorenzo cel mai slab jucător din partida cu Elveția, acordându-i nota 4. "Din nou expus. Chiesa nu l-a ajutat prea mult, așa că s-a luptat în situații unu-vs-unu. El poate face mult mai mult decât atât, iar încrederea lui Spalletti în el nu a fost răsplătită", notează jurnaliștii sursei citate.
Notele acordate de Football Italia, după Italia - Elveţia 0-2
  • Donnarumma 6.5
  • Di Lorenzo 4
  • Mancini 4.5
  • Bastoni 5.5
  • Darmian 4.5
  • Barella 5
  • Fagioli 5
  • Cristante 4.5
  • Chiesa 5
  • Scamacca 4.5
  • El Shaarawy 5
La faza golului lui Freuler, Bastoni şi Di Lorenzo s-au invitat reciproc să îl urmărească pe Ndoye, pentru a bloca o eventuală centrare. Mingea a ajuns la mijlocaşul Bolognei, care, venit din spate nemarcat, a închis partida contra squadrei azzurra încă din startul reprizei secunde.

Spalletti este celălalt "arhitect" al înfrângerii cu Elveția, tehnicianul primind tot nota 4 din partea jurnaliștilor din Cizmă.
"Acest grup putea face mult mai mult, dar prea multe lucruri nu au funcționat. De la meciul cu Spania, Spalletti a tot căutat soluții, fără rezultat. Italia nu numai că arată ca o echipă confuză, dar e departe de cea mai bună formă din punct de vedere fizic. Este încă începutul proiectului și Spalletti are nevoie de timp, dar prea multe lucruri au fost dezamăgitoare pentru Italia, aici, în Germania", au concluzionat italienii.
Nu fug de responsabilitate, asta îi revine întotdeauna antrenorului, eu am făcut alegerile, eu am pregătit echipa. Eşecul e în primul rând al meu, eu sunt vinovatul principal. Preşedintele Federaţiei s-a comportat mereu ca un profesionist cu mine și vom vedea ce are de spus | Luciano Spalletti.
În ceea ce o privește pe Elveţia, aceasta a făcut o victimă de marcă şi la ediţia trecută în optimi, eliminând Franţa, campioana mondială en titre atunci, la loviturile de departajare, la Bucureşti. Akanji&Co, care au o singură înfrângere în ultimele sale 18 meciuri (8 victorii, 9 egaluri), în faţa României, în preliminarii, vor juca în sferturile de finală contra învingătoarei dintre Anglia şi Slovacia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo