Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bancu lipsește cu Olanda, dar 4 tricolori ar putea rata sferturile EURO, dacă România ajunge acolo

Nicu Savin

Publicat 28/06/2024 la 22:12 GMT+3

România va întâlni Olanda în optimile de finală ale Campionatului European, luni, de la ora 19, la Munchen. Din tabăra tricolorilor, doar Nicușor Bancu este suspendat, după ce a primit două cartonașe galbene în grupă, dar în cazul în care vom câștiga, alți 4 tricolori trebuie să fie atenți să nu primească avertismente, pentru că ar urma să rateze sferturile de finală.

Nicusor Bancu of Romania, Kevin De Bruyne of Belgium, Andrei Burca of Romania and Dodi Lukébakio of Belgium battle for the ball during the UEFA EURO 2024 group stage match between Belgium and Romania at Cologne Stadium on June 22, 2024 in Cologne, Germany

Credit imagine: Getty Images

România a făcut un EURO mare până acum și s-a calificat în optimile de finală, după ce a terminat pe prima poziție în grupa E, înaintea Belgiei, Slovaciei și Ucrainei. Tricolorii par că și-au depășit deja condiția, dar cu siguranță nu vor să se oprească aici.
Următoarea provocare e Olanda, formație care s-a calificat de pe locul 3 din grupa D, unde a terminat în spatele Austriei și Franței. Faptul că "Portocala Mecanică" nu a strălucit în meciurile din grupă și nici atmosfera din jurul naționalei lui Koeman nu pare a fi una potrivită, ne face să visăm cu ochii deschiși la sferturi și de ce nu și mai departe.

România are 4 jucători care vor rata sferturile dacă vom câștiga cu Olanda și ei vor lua galben

Pentru meciul de marți, Edi Iordănescu are un singur indisponibil: Nicușor Bancu. Fundașul Universității Craiova a primit două cartonașe galbene și e suspendat. În trecut, cartonașele galbene se ștergeau după optimi la toate competițiile majore, dar UEFA și FIFA au schimbat regulamentul și acum se șterg abia după sferturi. Asta duce la evitarea cazurilor în care unii jucători ratau finala pentru că au primit al doilea cartonaș galben din competiție în semifinale.
Așadar, fotbaliștii care au un cartonaș galben la activ și vor fi avertizați în optimi, nu vor putea evolua în sferturile de finală. România are 4 jucători în această situație: Răzvan Marin, Marius Marin, Andrei Burcă și George Pușcaș. Primii 3 vor fi aproape sigur titulari în duelul cu Olanda și vor trebui să fie foarte atenți, pentru că orice greșeală îi va costa prezența în sferturi, evident, dacă România va ajunge acolo.
Cote pariuri Romania – Olanda si ce șanse avem sa trecem mai departe?
Bineînțeles că e foarte important să câștigăm cu Olanda cu orice preț, dar orice absență ulterioară din cauza suspendărilor va fi extrem de costisitoare, mai ales că fotbaliștii în cauză joacă pe posturi cheie și vor fi greu de înlocuit.
Dacă va trece de Olanda, România poate spera la cea mai bună performanță din istorie la un turneu final, Mondial sau European. Învingătoarea confruntării de la Munchen va juca în sferturi cu învingătoarea dintre Turcia și Austria. Așadar, pe hârtie, adversara noastră din optimi e mai dificilă decât potențiala adversară din sferturi.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo