Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Belgia arde!" Jucătorii "dracilor roșii", fluierați copios de proprii fani după meciul cu Ucraina de la EURO

Andrei Nicolae

Actualizat 27/06/2024 la 10:06 GMT+3

Belgia a remizat cu Ucraina în ultima etapă din faza grupelor de la EURO, scor 0-0, ratând astfel șansa de a încheia pe prima poziție. Suporterii naționalei lui Tedesco nu au putut accepta că echipa lor s-a mulțumit cu un punct și au început să își fluiere jucătorii la finalul meciului, căpitanul Kevin De Bruyne fiind printre principalii vizați.

Belgium - Ukraine

Credit imagine: Getty Images

Belgia a încheiat pe locul al doilea Grupa E de la EURO, la capătul unor meciuri în care a avut un bilanț de o victorie, un egal și o înfrângere. În ultima partidă, cea cu Ucraina, "dracii roșii" aveau nevoie de trei puncte pentru a-și asigura prima poziție, însă acest lucru nu s-a întâmplat.
Duelul de la Stuttgart s-a încheiat cu scorul de 0-0, iar belgienii au părut mai ales în ultima parte a jocului că vor să conserve acest scor decât să iasă la atac, pentru a fi siguri de calificare. Merită menționat că dacă naționala lui Tedesco ar fi pierdut, atunci ar fi fost out de la turneul din Germania.
Suporterii naționalei Belgiei nu au fost însă de acord cu tactica abordată de echipa lor, motiv pentru care după fluierul final s-a petrecut un moment cum rar s-a mai văzut la un EURO. După încheierea meciului, fanii "dracilor roșii" au început să își fluiere intens proprii jucători.
Citește și:

belgienii nu au rămas alături de fani după meciul cu ucraina

Inițial, Kevin De Bruyne, căpitanul naționalei, a încercat să își ia colegii și să meargă împreună spre galerie, însă pe măsură ce se apropiau, "corul" de fluierături se intensifica. Atunci, mijlocașul lui Manchester City a decis să își trimită toți colegii la vestiare. Jan Vertonghen, unul dintre cei mai experimentați oameni din lotul Belgiei, le-a făcut suporterilor un gest prin care dădea de înțeles că nu înțelege reacția lor.
De Bruyne a mai rămas puțin timp pe teren pentru a primi trofeul de "jucătorul meciului", moment în care a fost din nou huiduit de suporteri. Potrivit AS, belgianul a avut în primă fază o reacție nervoasă și a declarat: "Dacă ne aruncam și pierdeam, ce se întâmpla", referindu-se la cum el și coechipierii săi ar fi putut să piardă calificarea dacă sufereau un eșec. Tot jurnaliștii iberici au fost cei care au titrat "Belgia arde", în urma evenimentelor de la Stuttgart.
Ulterior, la conferința de presă, De Bruyne a declarat că "încă au nevoie de fanii lor", încercând să își recâștige proprii suporteri. Fanii Belgiei au totuși motive să fie supărați, ținând cont că locul al doilea din Grupa E le-a "garantat" accesul în jumătatea infernală a tabloului fazelor eliminatorii de la EURO.
În optimi, "dracii roșii" vor da peste Franța, iar pe aceeași parte de tablou se mai află Germania, Spania și Portugalia.

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo