Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Ce cauți aici? În loc să te antrenezi, tu bei?". Scene ireale la Euro: și-a bătut propriul fan

Cristian Mihala

Publicat 28/06/2024 la 08:17 GMT+3

Jurnaliștii sârbi anunță că portarul naționalei, Vanja Milinkovic-Savic, s-a bătut cu un fan, într-un bar, înainte de partida cu Danemarca, de la Euro. Goalkeeperul a mers într-un local frecventat de ai săi compatrioți, din Munchen, și nu a suportat să fie tras la răspundere de suporterul căruia i-a administrat o corecție fizică.

Vanja Milinkovic-Savic și-a pierdut locul la Euro, dar a rămas un "bad boy" în afara terenului

Credit imagine: Getty Images

Serbia a ratat încă o dată calficarea din grupă la un turneu final, deși de această dată a beneficiat de șansă mare la tragerea la sorți. Înainte de meciul decisiv cu Danemarca, 0-0, Vanja Milinkovic-Savic a considerat că e cazul să se relaxeze și să uite de tensiunea partidei care urma și a mers la un cunoscut local din Bavaria, frecventat cu precădere de sârbi.
Evident, a fost doar o chestiune de timp până unul dintre fanii din bar l-au recunoscut, iar acesta i-a reproșat, probabil pe un ton dur, că nu este profesionist și că ar trebui să fie în cantonamentul echipei, nu cu halba de bere "în nas".
"Ce cauți aici? În loc să te antrenezi, tu bei?", a fost replica fanului, moment în care portarul a izbucnit, lovindu-l pe suporter, anunță Telegraaf.
Cu 19 selecții în națională, Vanja Milinkovic-Savic este fratele mult mai cunoscutului Sergej. Goalkeeperul lui Torino, care măsoară 2,02 cm, a fost format de Manchester United, însă nu a apucat să debuteze pentru echipa mare a "diavolilor". Deși anul trecut el a fost portarul titular al "plavilor", la Euro 2024 și-a pierdut acest statut, selecționerul preferându-l între buturi pe Predrag Rajkovic, de la Mallorca.
Sârbii nu pot trece peste eliminarea "nemeritată" de la Euro
Presa sârbă e convinsă că naționala lui Dragan Stojkovic a fost privată de calificarea în optimi de arbitri, după ce Francois Letexier nu a dictat penalty pe finalul partidei cu Danemarca, 0-0, la un fault asupra lui Mitrovic.
Cu un singur punct după două etape, sârbii aveau nevoie de un succes marți seară, pentru a merge mai departe în fazele eliminatorii. La partidă a fost prezent și marele Novak Djokovic, care a venit special de la Wimbledon, acolo unde se pregătește pentru al 3-lea Grand Slam al anului, iar cel mai titrat jucător din istorie chiar le-a ținut jucătorilor un discurs mobilizator în vestiar.
Nu a fost suficient, Mitrovic&Co intrând temător în meci și, preț de peste o oră, danezii au fost la conducerea jocului, ratând golul care le-ar fi adus locul întâi în grupă și evitarea Germaniei în optimi.
Vecinii noștri și-au salvat imaginea pe final, când, nu doar că și-au asumat mai multe riscuri, dar și-au creat câteva ocazii bune la poarta lui Schmeichel. În cele din urmă s-a terminat 0-0, însă jurnaliștii sârbi nu pot trece peste faza din minutul 84, când Mitrovic a fost clar tras în careu de Maehle.
Arbitrul Francois Letexier nu a acordat penalty, iar în camera VAR nu s-a considerat că ținerea a fost atât de accentuată încât să se justifice rejudecarea fazei, spre furia jurnaliștilor de la Belgrad.
"Serbia este eliminată de la Euro. 'Vulturii' au fost furați'", a titrat Zurnal.
Jurnaliștii din țara vecină au admis că echipa lor nu a făcut cea mai bună partidă contra nordicilor, dar decizia arbitrului a cântărit decisiv în ierarhia finală a grupei.
"Serbia nu a strălucit în meciul cu Danemarca, însă nu meritam să fim jefuiți într-un mod perfid de arbitrul Letexier. Am fi avut șansa de a trece în avantaj de la 11 metri, însă francezul și colegii lui din camera VAR au rămas tăcuți. Rușine!", au mai scris jurnaliștii sârbi.

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo