Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cristiano Ronaldo și Pepe au doborât bariere la EURO 2024. Paginile de istorie scrise de starurile Portugaliei

Andrei Nicolae

Publicat 18/06/2024 la 23:10 GMT+3

Portugalia a întâlnit-o pe Cehia marți seara în ultimul meci din cadrul primei etape a EURO 2024. Cristiano Ronaldo și Pepe au fost introduși încă din primul minut de către Roberto Martinez, iar cu această ocazie au doborât noi recorduri din istoria turneului continental.

Pepe (l.) und Cristiano Ronaldo (r.) haben für neue EM-Rekorde gesorgt

Credit imagine: Getty Images

EURO 2024 continuă să impresioneze prin rezultate uimitoare, goluri fabuloase sau recorduri doborâte. La ultimul meci din etapa inaugurală a turneului, Portugalia a dat piept cu Cehia, iar telespectatorii și cei prezenți la Leipzig au fost martori la istorie.
Protagoniștii recordurilor au fost Cristiano Ronaldo și Pepe, care au scris istorie atât individual, dar și din postura de pereche. Folosiți amândoi din primul minut de către Roberto Martinez, lusitanii au devenit cei mai în vârstă jucători de câmp care să participe vreodată la EURO. Ronaldo are 39 de ani și 134 de zile, iar Pepe 41 de ani și 113 zile.
Fundașul Portugaliei a devenit de asemenea și cel mai bătrân jucător all-time din istoria EURO, doborând un record deținut de opt ani de Gabor Kiraly, fostul portar al Ungariei. Goalkeeper-ul maghiarilor a atins această bornă la 40 de ani și 86 de zile, într-un duel al naționale sale la EURO 2016 contra Belgiei.
Citește și:

ronaldo, cele mai multe apariții la euro

Cristiano Ronaldo a doborât și el un record individual, și anume cel pentru cele mai multe apariții la turneul continental. Odată folosit de Roberto Martinez, CR7 a ajuns la șase Europene la care este introdus în teren, istorie ce a început să fie scrisă încă de la EURO 2004.
Există doar doi jucători care se apropie de Ronaldo, dar care cu siguranță nu îl mai pot prinde din urmă. Este vorba despre Luka Modric și Pepe, care au ajuns la cinci apariții, dar care sunt la ultimul lor European.

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo