Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Danezii își strigă frustrarea, după ce VAR-ul a dus-o pe Germania în sferturile Euro: "M-am săturat de această regulă!"

Cristian Mihala

Publicat 30/06/2024 la 11:21 GMT+3

Kasper Hjulmand, antrenorul Danemarcei, a recunoscut superioritatea nemților în partida de aseară, din optimile Campionatului European, dar e convins că VAR-ul a fost decisiv în stabilirea celei de-a doua sfert-finaliste de la Euro.

Penaltyul primit de Germania în optimea cu Danemarca a fost unul extrem de controversat

Credit imagine: Getty Images

Selecţionata Germaniei s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024, pe care îl găzduieşte, după ce a învins echipa Danemarcei cu scorul de 2-0 (0-0), sâmbătă seara, pe BVB Stadion din Dortmund.
Debutul reprizei secunde a fost unul care a marcat desfăşurarea jocului. Mai întâi danezii au reuşit să marcheze (48), după o fază fixă, prin Andersen, după un luft al lui Delaney şi o minge ricoşată din Andrich, dar golul a fost anulat de VAR pentru un off-side milimetric la Delaney.
La câteva zeci de secunde distanță, arbitrajul video a semnalat un henţ în careul celălalt, comis de acelaşi Andersen, la centrarea lui Raum, iar Havertz a deschis scorul din penalty-ul acordat (53). Pe imagini nu se poate vedea clar contactul cu mâna apărătorului nordicilor, dar senzorii din minge au "înregistrat hențul".

La final, selecționerul vikingilor, Kasper Hjulmand, a admis superioritatea Mannshcaftului, dar e convins că, dacă VAR-ul nu ar fi intervenit la acele două faze, soarta partidei a fost alta. Dacă la golul anulat pentru nordici offsiderul a fost minuscul, dar a fost, selecționerul pune sub semnul întrebării penaltyul acordat "panzerelor". Altfel, de notat că tehnicianul Danemarcei a avut un discurs fair-play la adresa nemților, pe care îi vede favoriți la trofeu.
"Aș dori să felicit Germania pentru victorie. Am fost sub o presiune mare în primele 15 minute, dar am supraviețuit. A fost supraviețuire pură, apoi am intrat în joc. Offsideul este de cel mult un centimetru. Și apoi, 16 secunde mai târziu, VAR-ul dă penalty împotriva noastră.
M-am săturat de regulile hențului. Nu se poate să îi ceri unui fundaș să alerge cu brațele la spate, este un lucru nefiresc. În plus, șutul vine de la o distanță de maximum un metru, ce putea să facă Andersen? E frustrant pentru echipa noastră. Ar fi schimbat lucrurile să avem 1-0, normal", a fost discursul lui Hjulmand de la conferința de presă.
Felicitări Germaniei! Au o echipă bună, joacă bine, îmi place ce văd. Julian (n.r. Nagelsmann) face o treabă bună. Îi doresc tot binele în turneu | Kasper Hjulmand

Nagelsmann, după victoria contra Danemarcei: "Mai sunt lucruri de îmbunătățit". Ce spune de VAR

De partea cealaltă, selecţionerul Germaniei, Julian Nagelsmann, a estimat că mai există o marjă de progres la echipa sa.
"Mai sunt lucruri de îmbunătăţit. De exemplu, trebuie să fim mai calmi în situaţiile în care dominăm meciul, trebuie să reducem distanţele dintre atacanţii şi fundaşii noştri, trebuie să scoatem mai repede mingea. Dacă facem toate acestea, va fi greu să fim învinşi", a declarat Nagelsmann într-o conferinţă de presă.
"Nu a fost mai multă presiune decât de obicei pentru noi la acest meci, chiar dacă ştiam că Germania nu a ajuns de mult în sferturi de finală (din 2016 - n. r.)", a spus tehnicianul. "Este un privilegiu să jucăm un astfel de meci cu multă presiune", a continuat el.
A fost un meci nebun. Adversarii noştri danezi sunt furioşi pe arbitrajul video, dar eu consider că VAR este un lucru bun, permite luarea unor decizii obiective | Julian Nagelsmann.
În sferturi de finală, pe 5 iulie la Stuttgart, Germania va întâlni câştigătoarea meciului teoretic dezechilibrat programat duminică între Spania şi Georgia.
"Va fi un meci greu pentru Georgia, dar şi pentru Spania, să vedem ce va ieşi de aici", a spus Nagelsmann.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo