Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dennis Man, pe urmele lui Hagi după debutul la EURO 2024! Cifrele impresionante ale "tricolorilor"

Bianca Dumitru

Publicat 17/06/2024 la 19:08 GMT+3

România s-a impus în această după-amiază, cu scorul de 3-0, în fața Ucrainei, în primul meci de la EURO 2024. Dennis Man și Radu Drăgușin au fost doi dintre cei mai buni jucători de pe teren, având prestații senzaționale cu care au scris istorie.

Dragus e Man esultano per il gol in Romania-Ucraina - Europei 2024

Credit imagine: Getty Images

România a debutat în această după-amiază la EURO 2024 cu o victorie, impunându-se cu scorul de 3-0 în fața Ucraina, în primul meci din faza grupelor. "Tricolorii" au obținut, astfel, cea mai clară victorie din istoria participării la turneele finale.
Nicolae Stanciu, Răzvan Marin și Denis Drăguș au fost marcatorii României, golurile - în special reușita căpitanului, din minutul 29 - făcând înconjurul lumii pe rețelele de socializare, unde au fost apreciate de microbiști.
Pe lângă cei 3 care au înscris, din echipa lui Edi Iordănescu s-au remarcat și ceilalți. Dennis Man, de pildă, a reușit să egaleze un record impresionant deținut de Gheorghe Hagi.
Fotbalistul celor de la Parma a dat două pase decisive în această după-amiază, fiind primul jucător român de la Hagi care a reușit această performanță într-un meci de la un turneu final major. Actualul antrenor de la Farul făcuse asta la Cupa Mondială din 1994.
Citește și:

Drăgușin, un "zid" în apărarea României la debutul la EURO 2024

La rândul său, Radu Drăgușin a avut și el o prestație foarte bună în apărare. Fundașul celor de la Tottenham a fost "un zid" în defensiva "tricolorilor", reușind o intercepție și 10 degajări și câștigând toate duelurile, atât aeriene, cât și la sol, pe care le-a avut.
Drăgușin a fost lăudat pentru ceea ce a arătat astăzi pe teren și de cei de la Spurs, care i-au dedicat o postare pe rețelele de socializare, în care au lăudat prestația românului.
Căpitanul României, Nicolae Stanciu, care a deschis scorul la Munchen, a fost declarat Omul Meciului, fiind notat cu 7,8 de cei de la Flashscore.
Cea mai mare notă din meci a fost primită de Dennis Man, 8,9, în timp ce Bancu s-a aflat la polul opus, cu nota 6,8. Iată notele "tricolorilor": Niță 7, Rațiu 7,2, Drăgușin 7,5, Burcă 6,9, Bancu 6,8, Marius Marin 7,2, Man 8,9, Răzvan Marin 7,8, Stanciu 7,8, Coman 7,1, Drăguș 7,5.
Pentru România urmează sâmbătă seară duelul cu Belgia, care o va înfrunta astăzi, de la ora 19:00, pe Slovacia în celălalt meci al primei etape din grupa E.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo